ماجرای شهیدی که سردار حزب الله گیلان بود
به گزارش شمال برگ، شهید حاج شیخ ابوالحسن کریمی که به سردار حزب الله گیلان شهرت داشت، خدمات ماندگاری از کسوت معلمی، فرمانداری لاهیجان و دادستانی گیلان از او به یادگار مانده است.
خبرگزاری مهر، گروه استان ها - بهرام قربانپور: دم غروب یکی از همین روزهای بهار سال ۶۵ بود که از کتابخانه بسمت خانه اش در حرکت بود که هدف حمله ناجوانمردانه منافقین کوردل قرار گرفت و به سجده خدا رفت و شهید شد؛ شهید حاج شیخ ابوالحسن کریمی که به «سردار حزب الله گیلان» شهرت داشت، کارهای انقلابی و مجاهدانه شهید ابوالحسن به قدری گسترده و طویل است که پرداختن به آن نیازمند چاپ چندین جلد کتاب است. نبوغ قرآنی ابوالحسن در این گزارش روایی بمناسبت سالگرد شهادت این سردار جهاد و عدالت، گذری کوتاه از زندگی پر رمز و راز شهید ابوالحسن کریمی خواهیم کرد.
لاهیجان عروس گیلان در بحبوحه خفقان رژیم طاغوت ستم شاهی پهلوی، پسری را در خود دید که نامش را ابوالحسن نهادند، ابوالحسن از همان دوران کودکی فردی فعال، باهوش و پرکار بود.
رغبت و علاقه بی مثالش به درس و آموزه های دینی و قرآنی، پایش را به انجمن قرائت آیت الله حاج شیخ مهدی مهدوی رئیس وقت حوزه علمیه لاهیجان، در مدرسه جامع این شهر باز کرد.
قدرت یادگیری و آموزش ابوالحسن در قرآن و معارف قرآنی و دینی به قدری بالا بود که تا کلاس چهارم و پنجم دبستان، در آشنایی و بیان مسایل دینی و احکام عبادی تسلط کامل پیدا کرده بود. خار چشم تبار پهلوی این فرزند برومند گیلان در حالی نسبت به فراگیری آموزه های دینی و معارف اسلامی پیشگام و فعال ظاهر می شد که در آن عصر اختناق و غیردینی، سردمداران نالایق پهلوی تلاش وافر در رواج ابتذال و بی قیدی در جامعه را داشتند.
راه اندازی کانون بحث و انتقاد مذهبی جوانان لاهیجان از یادگاری های ماندگار شهید کریمی بود که به اتفاق حجت الاسلام والمسلمین زین العابدین قربانی و امیر ارسلان انصاری صورت پذیرفت و این کانون به مرکزی برای تربیت و تعلیم دینی نسل جوان تبدیل شد و ازاین رو جوانان انقلابی در خط امام پرورش یافتند تا ضد نظام فاسد و فاسق پهلوی به پا خیزند.
ابوالحسن در تابستان ۱۳۴۷ بعد از موفقیت در امتحانات نهائی خرداد و کنکور دانشگاه در رشته ریاضی دانشگاه تهران پذیرفته شد، بعدها با شرکت در امتحان رشته اقتصاد، در دانشگاه تهران به تحصیل ادامه داد.
وی در دانشگاه به فعالیتهای عقیدتی و سیاسی خود ادامه داد و در مدتی کوتاه به علت فعالیت و تحرک بالای اجتماعی خود در محیط دانشگاه و خوابگاه بعنوان نماینده دانشجویان خوابگاه امیرآباد انتخاب|شد و در این جایگاه تلاش زیادی در احقاق حقوق دانشجویان داشت و به رویارویی با مظاهر کفر و اختناق رژیم ستم شاهی پرداخت.
این فرزند غیور و انقلابی گیلان که حالا یک جوان انقلابی دو آتیشه خط حضرت امام است، اولین بار در سال ۱۳۴۶ به دلیل شرکت در تظاهرات ضد حکومت طاغوت و هم شرکت در تشییع جنازه جهان پهلوان تختی از جانب ساواک دستگیر و در زندان قزل قلعه تهران زندانی شد اما دست از مبارزه برنداشت و چند سال بعد در سال ۱۳۵۰ برای بار دوم به علت مخالفت با جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی و پخش اعلامیه های امام خمینی (ره) در میان دانشجویان دستگیر و روانه زندان شد.
مقاومت و دین داری ابوالحسن در زندان هم منحصر به فرد بود، این جوان غیور گیلانی برخلاف غالب روشنفکران شرق باور که به دلیل ارتباط نداشتن با مبدأ، روحیه خویش را باخته و به عذرخواهی می پرداختند، محکم و استوار بود و زندان را به کانونی برای فراگیری و آموزش و مبارزه تبدیل کرد.
آنطور که هم بند هایش نقل می کنند؛ «ابوالحسن در زندان یک لحظه آرام نداشت و پیوسته درحال خواندن قرآن و نهج البلاغه و فراگیری معارف اسلامی بود. با این که اذان گفتن در زندان ممنوع بود، هر بامداد بدون هراس از شکنجه های جلادان شاه، انگشت به گوش با تمام وجودش، فریاد تکبیرش بلند بود! هراس و وحشت از شکنجه دشمن نداشت، حتی در زندان نماز شبش ترک نمی شد.» مردی از جنس کار و تلاش «فاطمه کریمی» خواهر گرانقدر شهید ابوالحسن کریمی که خاطرات قشنگی را با برادرش تجربه کرده، می گوید: ابوالحسن پشتکار خارق العاده ای داشت و بخش عمده ای از شبانه روز را مشغول کار و تلاش بود و هیچ وقت از کار کردن خسته نمی شد.
هوش و ذکاوت شهید حاج شیخ ابوالحسن کریمی مثال زدنی بود، طوری که به اغلب دروس دبیرستانی بخصوص ریاضی و معارف اسلامی تسلط کافی داشت و به دو زبان انگلیسی و عربی مسلط بود، به صورتی که در آن زمان به سادگی به این دو زبان تکلم می کرد، بعد از آزادی از زندان از محضر درس شهید مظلوم بهشتی و آیت الله طالقانی کسب دانش کرد، سپس به تدریس زبان انگلیسی در مدرسه علمیه حقانی پرداخت.
این جوان شایسته گیلانی بعد از اتمام دوران پرماجرای خدمت سربازی، به لاهیجان پایتخت چای ایران برگشت و به شکل حق التدریس در دبیرستان های لاهیجان و آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر به معلمی مشغول شد. یکی از اقدامات مهم کریمی در مبارزه ضد حکومت پهلوی در پیش از انقلاب اسلامی، تأسیس مؤسسه مطبوعاتی فتح بود. او از محل درآمد تدریس خصوصی و حق التدریس در دبیرستان ها و گرفتن قرض الحسنه از صندوق قرض الحسنه جاوید تهران، در سال ۱۳۵۵ مؤسسه مطبوعاتی فتح لاهیجان را بعنوان سنگری مقدم در تنویر فکری و اعتقادی نسل جوان تأسیس کرد و از این سنگر به مبارزه ای دوجانبه ضد ساواک و تحریکات عناصر مارکسیست و چپ گرا پرداخت، سنگری که به مثابه چراغ انقلاب و سد راه مخالفین و معاندین خودنمایی کرد و در دوره شکوفایی انقلاب اسلامی بعنوان مرکز رفت و آمد نیروهای انقلابی و پخش و توزیع جزوات و اعلامیه ها و نوارهای امام خمینی (ره) در منطقه عمل کرد و به همین علت ابوالحسن کریمی بارها مورد حملات ددمنشانه ساواک و حتی گروهک های ضدانقلاب بعد از انقلاب قرار گرفت.
سه فراز مهم زندگی اجتماعی شهید کریمی «فاطمه کریمی» خواهر گرانقدر شهید ابوالحسن کریمی به تبیین سه فراز مهم زندگی اجتماعی این شهید بزرگوار شامل معلمی، حکمرانی و قضاوت پرداخت و بیان نمود: ابوالحسن در حوزه معلمی، پیش و بیشتر از آن که نصیحتی به جامعه هدف خویش داشته باشد، خود عامل به آن نصایح بود و این موضوع سبب اثرگذاری و نفوذ کلام ایشان شده بود.
وی ضمن اشاره به اشرافیت شهید کریمی نسبت به لاهیجان و روستاهای اطراف این شهرستان اضافه کرد: ابوالحسن قبل از آن که مسئولیت فرمانداری لاهیجان را عهده دار شود، نسبت به این شهرستان اشرافیت کامل داشت.
این روزها شاهد می باشیم اشخاصی که به آنها مسئولیتی سپرده و یا پیشنهاد می شود، سراسیمه شده و بدون تفکر و تأمل و حتی اشرافیت به آن حوزه کاری، قبول مسئولیت می کنند و سپس در جریان کار با شکست روبرو می شوند. ابوالحسن محبوب مردم خواهر شهید کریمی با اشاره به اینکه ابوالحسن هیچ وقت محل زندگی اش را ترک نکرد، اظهار داشت: شهید کریمی با مردم ارتباط صمیمانه ای داشت و به معنای واقعی مردمی بود.
کریمی با اشاره به اینکه ارتباط فرهنگی ابوالحسن با مخاطبانش در هیچ دوره ای قطع نشد، افزود: شهید کریمی نه تنها محیط شهری لاهیجان، بلکه تمام روستاهای اطراف لاهیجان را می شناخت و حضور پیدا می کرد و از فرصت ها، ظرفیت ها، نقصها و چالش های لاهیجان آگاه بود و با اشرافیت کامل پست فرمانداری لاهیجان را پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه شهید کریمی محبوب مردم و روستاییان بود، اضافه کرد: شهید کریمی به قدری در دل مردم و روستاییان جا باز کرده بود که هرگاه احتیاج به کمک مردم می شد با یک ندا همه روستاییان و مردم به صحنه می آمدند. مردی از جنس قانون و عدالت خواهر شهید کریمی ضمن اشاره به قانون مداری و قانون دانی ابوالحسن بیان نمود: شهید کریمی در مقام دادستانی گیلان در اجرای قانون و عدالت با هیچ فرد و اداره ای مماشات نکرد و بسیار قانونمند و منضبط بود.
کریمی با اشاره به اینکه کار در خور شأن برای شخصیت پردازی شهید کریمی صورت نگرفته است، اظهار داشت: در لاهیجان فقط یک خیابان به نام شهید ابوالحسن کریمی نام گذاری شده اما برای ترویج تفکر الهی این شهید هیچ کاری صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه نسل جوان امروز تشنه شناخت فرهنگ و تفکر شهدایی هستند، اضافه کرد: برای شناخت و تبیین شخصیتی شهید کریمی برای نسل جوان امروز کاری صورت نگرفته است. خسران بزرگی مثل فراموشی الگوها خواهر شهید ابوالحسن کریمی ضمن اشاره به ابعاد گسترده فراموشی از منظر روانشناسی بیان نمود: هر گاه فراموشی در راه رخدادهای نامناسب و غیرسازنده اتفاق بیافتد برای جامعه خوشایند است اما اگر این مهم در مورد رخدادهای سازنده، الهی و انسانی اتفاق بیافتد، خسران است.
کریمی با تکیه بر ضرورت ساخت فیلم، چاپ کتاب و تولید اثر هنری و ادبی در حوزه شهدا افزود: تولید آثار هنری و ادبی در حوزه شهدا باعث سلب فراموشی رخدادهای نیکو، سازنده، الهی و انسانی می شود.
وی با اشاره به اینکه شهدا بهترین و مؤثرترین الگوی جامعه هستند، اضافه کرد: بدون تاسی به الگوی فکری و اندیشه ای شهدا نمی توان مسیر تعالی و پیشرفت را پیمود و حرکت در راه تعالی بدون الگوگیری از منش و رفتار فکری و اندیشه شهدا ممکن نیست. لزوم معاصر سازی الگوهای شهدایی خواهر شهید کریمی با اشاره به اینکه ایران اسلامی مملو از الگوی فکری و عملی است، اظهار داشت: شهدای عزیز الگوی تمام عیار در قسمت های علمی، فلسفی، فرهنگی، میدانی و سرلوحه تفکر مقاومت هستند.
کریمی با اشاره به اینکه نمونه ها و الگوهای شهدایی باید معاصر سازی شوند، افزود: با معاصر سازی الگوهای شهدایی شکاف بین نسلی موجود در جامعه پر می شود.
به گفته وی، روش الگودهی و معاصر سازی الگوها کارکرد مستقیمی در جامعه سازی اسلامی دارد و می تواند بخش قابل توجهی از نگرانی های فرهنگی جامعه را بکاهد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب