نظارت مستمر دامپزشکی مازندران مانع از تخلیه 3 هزار تن نهاده فاسد در کشور شد
به گزارش شمال برگ، مازندران سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران اظهار داشت: حدود سه هزار تن محموله نهاده ذرت برای استفاده در صنعت خوراک دام و طیور شب گذشته وارد اسکله بندر امیرآباد شده بود که طی بازدید شبانه به سبب آلودگی اجازه تخلیه و ترخیص صادر نشده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، حمزه آقا پور کاظمی سرپرست اداره کل روز دوشنبه ۲۳ مرداد ماه در بازدید از کشتی حامل این محموله با بیان این خبر اضافه کرد: این محموله از مبدأ گرفتار سوختگی، کپک زده و بوی نامساعد بود که با هوشیاری کارشناسان دامپزشکی شهرستان و هماهنگی با اداره کل دامپزشکی مازندران جلوی تخلیه این کشتی گرفته شد.
وی با بیان این که محموله مذکور فاقد شرایط ارگانولپتیکی است اظهار داشت: در بررسی ها انجام شده این محموله فاقد مقررات و استاندارد های تعریف شده بوده و بدین سبب اجازه تخلیه و ترخیص ندارد.
وی اشاره کرد: موضوع طی صورتجلسه ای به شرکت وارد کننده ابلاغ گردید و کشتی با محموله ذرت به کشور مبدأعودت داده شد.
این مقام مسوول ساماندهی و نظارت کیفی و بهداشتی برای تولید خوراک دام و طیور و صدور مجوز ترخیص محموله های وارداتی نهاده های دامی جهت مصرف در مراکز پرورش و صدور مجوز برای ترانزیت فرآورده های خام دامی و نهاده های دامی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی عنوان نمود.
سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با بیان این که نظارت بر روند بهداشت و سلامت محموله های وارداتی نهاده های دامی در بنادر سه گانه استان بصورت شبانه روزی صورت می گیرد اظهار داشت: طبق حساسیت های بالای سازمان دامپزشکی و ضوابط تعریف شده این محموله ها در بدو ورود به لحاظ ظاهری بررسی می گردند در صورت تایید اولیه نمونه برداری خواهند شد و در صورت تایید آزمایشات اجازه تخلیه و ترخیص صادر می شود.
وی همین طور از ادامه پروسه نظارت تا زمان ترخیص کامل نهاده ها در انبارهای بنادر آگاهی داد و اظهار داشت: در صورتیکه محموله های بعد از تخلیه از کشتی ها به دلیلهای مختلف از بنادر ترخیص نشوند همکاران مستقر با نظارت و آزمایش های دوره ای ۴۵ روزه این نهاده ها را در حجم های مختلف بررسی می کنند و در صورتیکه این آزمایش ها مشکلی به لحاظ سلامتی برای این نهاده ها رخ دهد از ترخیص جلوگیری خواهد شد و جهت طی کردند روند های قانونی به مراجع ذی صلاح ارجاع خواهد شد.
آقاپور کاظمی به اهمیت توجه ویژه به سلامت بهداشتی محموله های وارداتی به ویژه نهاده های دامی اشاره نمود و اظهار داشت: در صورتی که نظارت های لازم این قبیل محموله ها صورت نگیرد و وارد صنعت خوراک دام شوند به سبب قارچ و سم های آفلاتوکسین که در آن وجود دارد می تواند بهداشت و فرآورده های خام دامی نظیر گوشت قرمز و شیر و غیره تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت با استفاده انشان از این فرآورده ها گرفتار بیماریهای شدید گوارشی، کبدی و خدای نکرده سرطان های گوناگون گردد و بنا بر این سلامت خوراک دام تضمین کننده سلامت انسان شمرده می شود.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب