مدیركل زمین شناسی گیلان تاكید كرد
جلوگیری از مخاطرات زمین شناختی در گیلان با استفاده از سامانه فراداده علوم زمین
از گیلان مدیرکل زمین شناسی گیلان، یکی از کاربردهای سایت پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور در امر اشتراک گذاری اطلاعات پایه مخاطرات زمین شناختی شامل زمین لرزه، زمین لغزش، سیل، فرونشست و منابع آب را در کاهش و پیشگیری و مدیریت بحران دانست.
مسلم امانی در گفت وگو با ایسنا، از راه اندازی اولین پایگاه فراداده علوم زمین در استان گیلان آگاهی داد و اظهار نمود: سامانه فراداده و سرویس کاتالوگ قسمتی از پایگاه ملی علوم زمین کشور است.
وی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی را یکی از با اهمیت ترین سازمان های تولیدکننده داده های علوم زمین دانست و اضافه کرد: این سازمان تولید اطلاعات پایه علوم زمین را بر عهده دارد.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان، با اشاره به تاسیس پایگاه ملی داده های علوم زمین در سال ۷۸ با هدف جمع آوری اطلاعات و حفظ، نگهداری و اشتراک گذاری داده های زمین شناختی، اشاره کرد: کلیه کاربران می توانند با تعیین سطح دسترسی و عضویت در سایت پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور به آدرس ngdir.ir به اطلاعات در رابطه با علوم زمین در فرمت های مختلف دست یابند.
امانی، با اعلان اینکه داده ها و اطلاعات تولید شده توسط سازمان زمین شناسی کشور در سامانه فراداده و سرویس کاتالوگ بصورت مکانی و توصیفی بارگذاری شده است، اشاره کرد: کلیه پروژه های ملی درحال انجام و انجام شده بصورت ملی بعد از نتایج و بررسی شورای ارزیابی توسط مسئولان هر پروژه با موضوعات اهداف شاخص سازمانی در سامانه فراداده در سایت پایگاه ورود اطلاعات می شود و بعد از تایید ادمین اطلاعات به روز در اختیار کاربران عموم قرار می گیرد.
وی با اعلان اینکه کلیه کاربران شامل دانش آموختگان سطح دانشگاهی تا مدیران دستگاه های اجرائی امکان دسترسی سهل به اطلاعات سازمان زمین شناسی را دارند، اظهار داشت: سامانه فراداده با ارائه مکانیزم ایجاد شناسنامه برای محصولات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، همراه با مدیریت پروسه تهیه و تولید داده، مانع از هرگونه باردیگر کاری شده و یک دستاورد بزرگ در حیطه ارایه داده های علوم زمین بشمار می رود.
مدیرکل زمین شناسی گیلان، با اشاره به فراهم شدن امکان دسترسی به کلیه داده های پایه زمین شناسی در سامانه فراداده و سرویس کاتالوگ بوسیله سایت پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور، افزود: مسئولان اجرائی و مدیران برنامه ریز و تصمیم گیر می توانند در امر آمایش سرزمین و مدیریت صحیح در اجرای پروژه های زیربنایی و توسعه ای در سطح استان گیلان از سامانه مذکور استفاده کنند.
امانی، یکی از کاربردهای سایت پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور در امر اشتراک گذاری اطلاعات پایه مخاطرات زمین شناختی شامل زمین لرزه، زمین لغزش، سیل، فرونشست و منابع آب را در کاهش و پیشگیری و مدیریت بحران دانست و اشاره کرد: مسئولان می توانند به کمک داده های تولید شده در امر زمین شناسی درباره بلایای طبیعی و هشدارهای زمین تصمیم گیری کرده و از ثروت ملی صیانت کنند.
او در آخر تصریح کرد: سایت پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور علاوه بر سامانه فراداده در موضوعات دیگر شامل گزارش های موضوعی، فرهنگ واژه علوم زمین، سامانه زیرساخت اطلاعات مکانی، کتابخانه علوم زمین و بخش کودکان با هدف اطلاع رسانی علم زمین، سنگ شناسی و کانی شناسی فعالیت می کند.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب