دلیل اختلالات سیستم اقلیمی چیست؟
شمال برگ: دبیر كارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران، اظهار داشت: اوجود خشكسالی های بزرگ و ادامه دار، كمتر شدن ترسالی ها و بالا رفتن میزان تبخیر، كاهش بارندگی و از بین رفتن پوشش گیاهی به سبب تابش زیاد، بالا رفتن دمای زمینه ای و فراگیر شدن قسمتی از انواع بیماری ها و تغییرات بزرگ جمعیتی از دیگر اختلالات در سیستم اقلیمی است.
عزیر عابسی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه حدود ۴ هزار و ۶۰۰ میلیون سال از سن زمین می گذرد، اظهار نمود: بعد از گذشت حدود ۳۰۰ میلیون سال از سرد شدن گدازه آتشین، پوسته زمین شكل و به تدریج روی آن آب جمع شد كه تقریباً ۳ میلیارد سال در آن آب حیات ادامه پیدا كرد تا در نهایت ۶۰۰ میلیون سال پیش حیات در زمین شكوفا شد.
وی با اشاره به اینكه متان و دی اكسید كربن باقیمانده از میلیاردها سال پیش زمین را آلوده كرده است، اشاره كرد: جلبك ها میلیاردها سال با تلاش خود كربن هوا را جذب و وارد رسوبات و اعماق خاك كردند كه حالا بعد از گذشت ۲۵۰ سال از انقلاب صنعتی، كربن تجمیع شده استخراج و مورد استفاده قرار می گیرد و موجب زیاد شدن غلظت دی اكسید كربن اتمسفر شده است.
دبیر كارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فكر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به اینكه از ۲۵۰ سال قبل پدیده گلخانه ای در حال رخ دادن است و غلظت دی اكسید كربن در اتمسفر كه ۲۵۰ پی تی ام بود الان از مرز ۴۱۵ گذشته، اظهار داشت: پدیده گرمایش جهانی یكی از دلیلهای تغییر اقلیم بوده كه از حالت نرمال و طبیعی خودش به سمت گرم تر شدن می رود و تا هر جا كه برداشت جمعیت از منابع فسیلی بیشتر باشد این پدیده تشدید شده است.
عابسی در ادامه با اشاره به اینكه مصرف وحشتناك سوخت های فسیلی، كشاورزی، كارخانه های سیمان و مشابه آنها سبب شده تا غلظت دی اكسید كربن به این سرعت بالا رود و زمین به پدیده تغییر اقلیم گرفتار شود، اضافه كرد: گرم شدن یخ های یخچال های گرینلند، قطب شمال و جنوب یكی از عوارض گرمایش جهانی زمین بوده و پیش بینی می شود تا ۵۰ الی ۱۰۰ سال آینده با گرم شدن یخچال ها و بالا آمدن سطح آب دریاها قسمتی از جزایر در اقیانوس آرام اطلس و حتی خلیج فارس را از دست خواهیم داد.
عضو هیأت علمی گروه عمران دانشگاه نوشیروانی بابل، اشاره كرد: وجود خشكسالی های بزرگ و ادامه دار، كمتر شدن ترسالی ها و بالا رفتن میزان تبخیر، كاهش بارندگی و از بین رفتن پوشش گیاهی به سبب تابش زیاد، بالا رفتن دمای زمینه ای و فراگیر شدن قسمتی از انواع بیماری ها و تغییرات بزرگ جمعیتی از دیگر اختلالات در سیستم اقلیمی است.
این استاد دانشگاه اشاره كرد: پاك كردن صورت مسئله و انداختن مسئولیت دیگران چیزی را تغییر نمی دهد و با پذیرفتن اینكه در دنیای تكنولوژی و علم به سر می بریم، ایده و ایدئولوژی های قدیمی در این عرصه ها پاسخ نمی دهد بلكه باید با بالا بردن اطلاعات و برنامه ریزی دقیق به فكر چاره بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل افزود: از دیگر راهكارها سوق دادن استراتژی و طرح های توسعه كشور و برنامه های اجتماعی، تولیدی و كشاورزی بوده چونكه كشور گرفتار خشكسالی طولانی تر و كمبود منابع آب می شود.
عابسی حاكم شدن علم در فرهنگ كشور را مهم دانسته و اظهار داشت: آگاهی مردم از مدارس تا دانشگاه ها و كتب درسی متناسب با دنیای مدرن و تغییر الگوهای مصرف می تواند مؤثر باشد، بااینكه در كشور ایران از نظر منابع نفتی غنی هستیم اما از نظر منابع آب و كشاورزی فقیریم و نمی توان آب را وارد كشور كرد.
این استاد دانشگاه با ابراز نگرانی از اینكه در ضایعات نان، مصرف بیش از اندازه آب در منزل و ضایعات كشاورزی جز كشورهای با رتبه ی بالا هستیم، اشاره كرد: توسعه و شكل گیری فرهنگ و الگوی مصرف به تطبیق با دنیای جدید و تغییرات اقلیمی می تواند كمك بسیار بزرگی باشد و با عنایت به اینكه در دنیای دیجیتال و الكترونیك به سر می بریم فرهنگ عمومی باید به سمت تغییر سوق داده شود.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب