دانشمندان گرگ های وحشت را از انقراض برگرداندند
شمال برگ: گرگ های وحشت که منقرض شده بودند، به لطف فناوری رویان باردیگر متولد شدند. آنها با بهره گیری از روش مونتاژ ژنوم جدید، کامل ترین ژنوم های گرگ های وحشت را تا به امروز تولید کردند.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، چندین دهه است که گرگ های وحشت که منقرض شده اند، تخیل بازی سازان، فیلم سازان و طرفداران داستان های فانتزی را مجذوب خود کرده اند.
در واقع این شکارچیان متعلق به ماقبل تاریخ، به جای این که با ما انسان ها زندگی کرده باشند، بعنوان نمادهای فرهنگی استفاده شده اند.
حالا در یک پیشرفت علمی خیره کننده، لابراتوار کولوسال و بیوساینس مستقر در دالاس، این گرگ افسانه ای را از انقراض بازگردانده و آنرا به نخستین حیوان نجات یافته از انقراض در جهان تبدیل نموده است.
گرگ وحشت (Dire Wolf) با نام علمی«Aenocyon dirus» نام یک گونه از سرده سگ است.
با تلاش دانشمندان، سه توله گرگ وحشت، همچون دو گرگ نر به نامهای رومولوس و رِموس و یک گرگ ماده به نام کالیسی تابحال بوجود آمده است.
بن لام(Ben Lamm)، مدیرعامل لابراتوار کولوسال اظهار داشت: نمی توانم بیشتر از این به تیم افتخار کنم. این نقطه عطف عظیم، نخستین نمونه از خیلی از نمونه های آینده است که نشان داده است فناوری نجات از انقراض ما کار می کند.
دانشمندان این لابراتوار قبلا یک «موش پشمالو» را با هدف نهائی باردیگر بازگرداندن ماموت های پشمالو به حیات ایجاد کردند.
اولین پیشرفت در نجات از انقراض
دانشمندان برای نجات گرگ وحشت از انقراض، دی ان ای باستانی این حیوان را از دو فسیل شامل یک دندان ۱۳ هزار ساله از اوهایو و یک استخوان گوش داخلی ۷۲ هزار ساله از آیداهو استخراج و توالی یابی کردند.
این شرکت با استفاده از روش مونتاژ ژنوم جدید، کامل ترین ژنوم های گرگ وحشت را تا به امروز تولید کرد.
تحلیل و بررسی ها نشان داد که گرگ وحشت ۹۹.۵ درصد از دی ان ای خویش را با گرگ خاکستری (نزدیکترین خویشاوند زنده خود) و نه شغال که قبلاً تصور می شد، مشترک است.
این توالی یابی ژنوم همینطور انواع منقرض شده منحصر به فرد در رابطه با خصوصیت هایی مانند قدرت اسکلتی و عضلانی، سازگاری حسی و پوشش سفید ضخیم مناسب برای اقلیم عصر یخبندان را کشف کرد.
لابراتوار کولوسال از این بینش ها برای انجام ۲۰ ویرایش هدفمند ژن بهره برد و سلول های گرگ خاکستری را با ویرایش ژن چندگانه مهندسی کرد.
رده های سلولی ویرایش شده سپس از راه توالی یابی کل ژنوم و کاریوتایپینگ غربالگری شدند و زنده ترین خطوط از راه انتقال هسته سلول سوماتیک به سلول های تخمک اهدایی ترکیب شدند.
این جنین ها سپس از راه رحم جایگزین میان گونه ای کاشته شدند و پرورش داده شدند و در نهایت منجر به تولد موفق گونه ای شد که زمانی منقرض شده بود.
دکتر کریستوفر میسون(Christopher Mason)، مشاور علمی و عضو هیئت ناظران کولوسال اظهار داشت: همان فناوری هایی که گرگ وحشت را ایجاد کردند، می توانند مستقیماً به نجات انواع دیگر حیوانات در معرض انقراض هم کمک کنند.
وی ادامه داد: این یک جهش فناوری فوق العاده در تلاشهای مهندسی ژنتیک برای علم و همینطور حفظ حیات و نمونه ای اعجاب انگیز از قدرت بیوتکنولوژی برای محافظت از گونه های موجود و منقرض شده است.
نجات سگ سانان در خطر انقراض
این گرگ های وحشت حالا در یک منطقه حفاظت شده زیست محیطی امن به مساحت ۲۰۰۰ هکتار زندگی می کنند. کل این محوطه حفاظت شده با حصارهایی با ارتفاع ۳ متر محصور شده است.
درون این حفاظتگاه، برای اطمینان از ایمنی و رفاه گرگ های وحشت، آنها به صورت مداوم به شکل زنده از راه دوربین ها و همینطور پهپادها نظارت می شوند.
محققان مراقبت، تغذیه و محافظت مادام العمر را برای این گرگ ها فراهم می کنند و بعد از بزرگ شدن، این گرگ های غول پیکر که مدت هاست منقرض شده بودند، به مناطق حفاظت شده زیست محیطی بزرگ تر منتقل می گردند.
علاوه بر این، این استارت آپ متخصص در نجات از انقراض، دو توله شبیه سازی شده از گرگ سرخ را که در معرض خطر انقراض ترین گرگ در جهان است، از سه خط ژنتیکی مختلف به دنیا آورده است که شامل یک گرگ سرخ ماده به نام «هوپ» و سه توله گرگ سرخ نر به نامهای «بِلِیز»، «سیندِر» و «اَش» است.
گرگ های وحشت تا زمان انقراض خود در حدود ۱۳ هزار سال پیش در آمریکای شمالی پرسه می زدند. داده های ژنومی نشان داده است که آنها برای نخستین بار ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون سال قبل از ترکیب دو دودمان منقرض شده سگ سانان پدید آمده اند.
گرگ های وحشت، بزرگ تر و عضلانی تر از گرگ های خاکستری هستند و شکارشان به طور عمده اسب ها و گاومیش های کوهان دار بوده است.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب