آژانس تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا اعلام كرد
۲۰۲۴، گرم ترین سال تاریخ تاکنون
به گزارش شمال برگ، «سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا» می گوید تقریبا مطمئن است سال جاری (۲۰۲۴)، گرم ترین سالی است که تابحال ثبت شده است.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا آخرین داده های خویش را روز پنج شنبه منتشر نمود.
این سازمان می گوید میانگین دمای جهانی برای ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۴ برابر با ۱۵.۳۶ درجه سانتیگراد بوده است که این دما، ۰.۱۶ درجه گرمتر از میانگین زمان مشابه در سال ۲۰۲۳ است.
این سازمان خاطرنشان می کند به جهت اینکه سال ۲۰۲۴ گرم ترین سال ثبت نشود، متوسط دما برای بقیه سال باید تقریبا صفر باشد و بنابر این نتیجه می گیرد که تقریبا مطمئن است سال ۲۰۲۴ نخستین سال با میانگین دمای بیشتر از ۱.۵ درجه بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن خواهد بود.
به گزارش «ان اچ کی»، این سازمان می گوید: این نقطه عطف جدیدی در رکوردهای دمای جهانی است و باید بعنوان یک کاتالیزور برای افزایش تلاش ها در کنفرانس آتی تغییرات آب و هوا، «کاپ ۲۹»، عمل کند.
بیست و نهمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی (COP۲۹) در آذربایجان برگزار می گردد.
کنفرانس کاپ ۲۹ مقرر است دوشنبه آینده با تمرکز بر تلاشهای بیشتر برای کاهش گرمایش زمین آغاز شود.
غیبت زنجیره ای کشورها از کاپ۲۹ حامل «پیام مهلک» در حالی که مردم دنیا چشم به راه تصمیمی قاطعانه در رابطه با بحران تغییرات اقلیمی از جانب رهبران جهان هستند تا از بروز فاجعه های طبیعی در آینده تا حد امکان پیشگیری شود و ویرانی ها و تلفات کمتری گریبانگیر ساکنان زمین شود، خبرهای تازه حکایت از عقب نشینی و احیانا عدم حضور سران کشورهای ثروتمند در کنفرانس آتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل دارد.
«یورونیوز» در گزارش اخیر خود آورده است: امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در نشست اقلیمی سازمان ملل (کاپ ۲۹) شرکت نخواهد کرد و رهبران آلمان و چند قدرت دیگر جهانی هم در این جلسه حضور نخواهند داشت.
در صورتیکه غیبت فرانسه و آلمان در این اجلاس حیاتی برای همه دنیا احیانا منشا سیاسی دارد اما برای خیلی از کارشناسان، این رفتار برای محیط زیست و طرفداران آن حامل پیام مناسبی نیست و این اختلاف ها نباید به بهای کمک نکردن به نجات کره زمین تمام شود؟
این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آتی آمریکا هم امکان دارد باردیگر ایالات متحده را از کاپ خارج کند همان گونه که در دوره اول ریاست جمهوری اش این کار را انجام داد.
جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا (که در زمان نشست باکو هنوز در سمت خود خواهد بود) و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم غیبت خود در کاپ۲۹ را اعلام نموده اند.
همینطور لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برزیل به سبب صدمه به سرش، حضور خود در این رویداد را ملغا کرده است.
به گزارش روزنامه گاردین، انتظار می رود رهبران چین، آفریقای جنوبی، ژاپن و استرالیا هم در این مذاکرات شرکت نکنند.
حتی «اورزولا فن در لاین»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم تصمیم گرفته است به آذربایجان سفر نکند. سخنگوی کمیسیون اروپا اعلام نمود: کمیسیون در مرحله انتقال قرار دارد و رئیس بر روی وظایف نهادی خود تمرکز خواهدنمود.
این تصمیم پرسش هایی را در رابطه با تعهد اروپا نسبت به بحران آب و هوایی مطرح کرده است.
گاردین به نقل از «میشائیل بلوس»، نماینده سبز آلمانی در پارلمان اروپا نوشت که این انتخاب، یعنی اینکه قدرتمندترین مقامات زن در اروپا و رهبران سایر کشورها ترجیح داده اند در این کنفرانس سازمان ملل شرکت نکنند، حامل «پیام مهلکی» است.
غیبت سران دولت ها در کوپ۲۹ بخصوص باتوجه به اهمیت این رویداد در شرایط کنونی صدمه زاست چونکه برای اولین بار در ۱۵ سال گذشته است که کشورهای توسعه یافته مقرر است بر سر هدف جدیدی برای تأمین مالی جهانی به نفع کشورهای فقیر توافق کنند.
با این وجود، اهداکنندگان اصلی همچون اتحادیه اروپا و ایالات متحده هنوز مبلغی که مایل به پرداخت هستند را مشخص نکرده اند. کشورهای جهان هم باید تعهدات جدیدی در زمینه تغییرات آب و هوایی ارائه نمایند تا گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود شود. اهدافی که بدون آنها توافقنامه پاریس در زمینه آب و هوا امکان دارد به صورت کامل از دست رفته و دفن شود.
بر مبنای توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵، کشورهای سرتاسر جهان توافق کردند که در درازمدت، افزایش میانگین دمای جهانی را به ۱.۵ درجه بالاتر از سطح پیش از صنعتی شدن محدود کنند.
در همین حال، سازمان ملل متحد به تازگی اخطار داد سالجاری میلادی (۲۰۲۴) تحت تأثیر پدیده ال نینو، امکان دارد گرم تر از سال ۲۰۲۳ باشد که در این صورت، رکورد گرم ترین سال زمین باردیگر خواهد شکست.
در همین ارتباط، سازمان ملل متحد خواهان کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه ای برای مبارزه با تغییرات آب وهوایی شد.
ال نینو یکی از چرخه های مشهور آب وهوایی است که هر دو تا هفت سال سبب ایجاد ناهنجاری های بزرگ در آب وهوای سراسر کره زمین می شود.
اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا هم پیشبینی کرده است که احتمال دارد سال ۲۰۲۴ گرم تر از سال ۲۰۲۳ باشد و ۹۹ درصد اطمینان دارد که سال ۲۰۲۴ جزو پنج رتبه اول گرم ترین سالهای ثبت شده در تاریخ زمین خواهد بود.
آژانس آب و هوای سازمان ملل متحد اعلام نمود ژوئیه و اوت سال قبل گرم ترین ماه های ثبت شده در تاریخ زمین بود و رسما تایید نمود که سال ۲۰۲۳ با اختلاف زیادی گرم ترین سال ثبت شده بوده است. این نهاد اعلام نمود در سال ۲۰۲۳ میانگین سالانه دمای جهان ۱.۴۵ درجه سانتیگراد بیشتر از دمای پیش از صنعتی شدن (۱۸۵۰-۱۹۰۰) بوده است.
در سال ۲۰۲۳، دمای جو زمین ۱.۱۸ درجه سانتیگراد بیشتر از میانگین این دما در قرن بیستم و ۰.۱۵ درجه سانتیگراد بیشتر از سال ۲۰۱۶ میلادی بود. بر طبق این گزارش، قطب شمال، شمال آمریکای شمالی، آسیای مرکزی، اقیانوس اطلس شمالی و شرق استوایی اقیانوس آرام گرم تر از میانگین دما بودند.
«سائولو»، دبیر کل آژانس آب وهوای سازمان ملل اظهار داشت که تغییرات آب وهوایی حالا بزرگ ترین چالشی است که بشر با آن روبرو است. بر طبق این گزارش، در ماه نوامبر ۲۰۲۲، غلظت سه گاز گلخانه ای اصلی که سبب افزایش دما می شوند، یعنی دی اکسید کربن و متان و اکسید نیتروژن، بسیار زیاد بود. داده های اولیه نشان میدهد که میزان این گازها در سال ۲۰۲۳ همچنان رو به افزایش بوده است.
افزایش دمای بی سابقه و غیرمعمول می تواند سبب علائمی چون سردرد، سرگیجه و حالت تهوع شود. از طرفی پشه های ناقل بیماری هم بعد از باران های سیل آسا و سیل های ویرانگر بیشتر تکثیر می شوند. در عین حال هوای آلوده که گرما می تواند اثرات آنرا تشدید کند، سبب تنگی نفس و بیماریهای تنفسی می شود. در چنین شرایطی، اوضاع اضطراری بهداشتی که با تغییرات آب و هوایی هم راه است، جوامع را در سرتاسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد.
منبع: shomalbarg.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب