شمال برگ ShomalBarg.ir
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری كشور تاكید كرد

ضرورت لطمه شناسی طرح کاشت یک میلیارد درخت

ضرورت لطمه شناسی طرح کاشت یک میلیارد درخت

شمال برگ: سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اهمیت ترین هدف طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را دستیابی به پایداری در اکوسیستم دانست و نقطه قوت این طرح را نظارت و ارزیابی از طرف نمایندگان سازمان های مردم نهاد برشمرد.



به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا حسن وحید بامداد امروز در هشتادو پنجمین جلسه طرح مردمی کاشت بک میلیارد درخت تصریح کرد: سال قبل در قالب این طرح اقدامات خوبی در حوزه تولید و کاشت نهال انجام شده است اما استانها باید در حوزه مراقبت و نگهداری نهال های کاشته شده گزارش دهند.

مراقبت از نهال های کاشته شده با اهمیت ترین اولویت منابع طبیعی


سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: کاشت نهال در حوزه یک بخش از فعالیتهای جنگلکاری است و اصل کار مراقبت و نگهداری نهال های کاشته شده است. همانگونه که ادارات کل منابع طبیعی در استانها برای کاشت درخت پویش راه اندازی می کنند، ضروریست برای آبیاری و مراقبت از این نهال ها نیز از طرف مجامع مختلف پویش راه اندازی شود.

وحید همین طور اظهار داشت: طرح یک میلیارد درخت یک طرح اجتماعی و فراگیر در کشور است و تفاهم نامه های زیادی برای اجرای این طرح با سازمان ها، وزارتخانه ها و صنایع منعقد شده و تعهداتی را برای این نهادها بوجود آورده است و تشکل های مردم نهاد می توانند بر تعهدات بوجود آمده نظارت کنند و تذکرات لازم را بدهند.

ضرورت لطمه شناسی طرح یک میلیارد درخت


وحید همین طور در این نشست اظهار داشت: بطور معمول فصل درختکاری هرساله از اسفند ماه شروع می شود اما با عنایت به تنوع اقلیمی می توانیم فصل درختکاری را از زمستان به پاییز منتقل نماییم تا درختان کاشته شده از بارش های پاییزی استفاده نمایند.

او اذعان کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت باوجود زحماتی که کشیده شده در پروسه کار با مشکلات و چالش هایی مواجه هست که نیازمند لطمه شناسی است.

وی از کارشناسان فنی و نمایندگان تشکل های مردم نهاد در استانها درخواست نمود که نقاط ضعف و قوت این طرح را شناسایی نمودند تا سمت و سوی این طرح به سمت اصلاح پیش رود.

وحید افزود: توسعه در کشور امری اجتناب ناپذیر است و منابع طبیعی با طرح های توسعه ای کشور مخالف نیست اما برای اجرای این طرح ها باید توجیه زیست محیطی وجود داشته باشد تا حداقل لطمه ها به منابع طبیعی وارد شود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهارکرد: گاهی ویدئوهایی در کانال ها و فضای مجازی تحت عنوان قطع درختان جنگلی و یا غارت جنگل منتشر می شود که به جنگلها مربوط نیست بلکه درختانی است که مردم در باغات خود کاشته اند و این درختان تولیدی هستند و باید پس از کاشت جهت استفاده صنایع و کارخانجات به بهره برداری برسند. وظیفه روابط عمومی روشنگری است و باید در فضای رسانه ای به افکار عمومی اطلاع رسانی درست صورت گیرد.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه به بازدید خود از استان ایلام اشاره نمود و اظهار داشت: منابع طبیعی طی سالهای گذشته جنگل کاری های خوبی در منطقه مهران انجام داده است، آن هم در آن شرایط سخت اقلیمی. کارشناسان فنی منابع طبیعی استان با ترکیبی از اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک توانستند به احیای سرزمین بپردازند و امروز شاهد جنگلکاری های وسیعی در منطقه مهران و دهلران در استان ایلام هستیم.

مغایرت آمارها برطرف شود


سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه بر ارائه آمارهای درست و مستدل تصریح کرد و اضافه کرد: آمارهای ارائه شده به مردم و افکار عمومی نباید با هم مغایرت داشته باشد و سازمان منابع طبیعی نیازمند ارائه آمار و اطلاعات ناصحیح نیست.

وحید همین طور به آتش سوزی جنگل های زاگرسی اشاره نمود و خاطرنشان کرد: چند شبانه روز شاهد حریق های متوالی در 4، 5 استان زاگرسی بودیم و کارکنان منابع طبیعی استان هم کوشش های خستگی ناپذیری را برای اطفای آتش سوزی انجام دادند اما باید بررسی و گزارش شود که منشاء این حریق های تکراری آن هم در چند استان زاگرسی کجاست و چه عواملی بیشترین تاثیر را در ایجاد آتش سوزی جنگلها دارند.

ایجاد بادشکن؛ حاشیه امنی برای اراضی کشاورزی


سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درادامه بخش دیگری از سخنان خودرا به کارها و اقدامات منابع طبیعی جنوب کرمان اختصاص داد و یاد آور شد: با سفرهایی که به این منطقه از استان کرمان داشتیم شاهد اقدامات قابل توجهی از در حوزه بیابان زدایی بوده ایم.

وی افزود: کانون های بحرانی قابل توجه ای در جنوب کرمان وجود دارد و منابع طبیعی توانست با بوجودآوردن بادشکن های زنده و غیرزنده حاشیه امنی برای اراضی کشاورزی مردم و تاسیسات زیربنایی ایجاد نماید.

وحید اظهار داشت: مجموعه برنامه ریزی ها در بخش بیابان زدایی باید علاوه بر پیشگیری از گسترش بیابان زایی منجر به کاهش سطح این کانون های بیابان زایی منجر شود.

وی تصریح کرد: با اهمیت ترین کار ما در مناطق بیابانی این است که کمربند ایجاد شود که بتواند حدافاصل مناطق بیابانی را با سایر بخش ها جدا کرده و از گسترش آن جلوگیری کند..

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، وحید در آخر اظهارکرد: بسیاری از کانون های بحرانی بیابان زا در استانهای بیابانی در اراضی کشاورزی رها شده قرار دارد که در این حوزه باید به سازمان جهاد کشاورزی اعلام تا اقدامات اساسی از طرف آنان صورت گیرد.



1403/06/19
11:02:17
5.0 / 5
89
تگهای خبر: آبیاری , تولید , زمین , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
لینک دوستان شمال برگ
شمال برگ shomalbarg