شمالبرگ ShomalBarg.ir
روایتی از یك قراِر عاشقی در مهر؛

محفل شهیدی که خود سید اسماعیل آنرا مدیریت می کرد

محفل شهیدی که خود سید اسماعیل آنرا مدیریت می کرد

به گزارش شمال برگ، یادمان شهید رسانه سید اسماعیل سیرت نیا با حضور پدر بزرگوار شهید و تعدادی از خبرنگاران و فعالان رسانه ای گیلان و به میزبانی خبرگزاری مهر در سالن اجتماعات حوزه هنری گیلان برگزار گردید.



خبرگزاری مهر – گروه استان ها- بهرام قربانپور: همه چیز از یک قرارِ عاشقی و یک خبر خوب آغاز شد. وقتی خبر برگزاری یادمان شهدای رسانه گیلان توسط برخی از خبرگزاری ها و رسانه های استان در دفتر تحریریه این رسانه ها به گوشم رسید احساس خوبی به من دست داد و دعا می کردم که یکی از این رسانه ها «خبرگزای مهر – گیلان» باشد که با هماهنگی سازمان بسیج رسانه گیلان، قرعه فال به نام تیم تحریریه «مهر» در گیلان افتاد و قرار شد یادمان شهدای رسانه با محوریت «شهید سید اسماعیل سیرت نیا» در دفتر خبرگزاری مهر اجرا شود.

تورقی بر شناسنامه فرزندِ انقلاب
«سید اسماعیل سیرت نیا» شهید مدافع حرمی که عاشق کارهای فرهنگی و رسانه ای بود و روزی عَلَم روایت گری، مطالبه گری، تبیین گری و بصیرت افزایی را بر دوش می کشید و برای اعتلای نظام و انقلاب جانانه جنگید و جنگید، سید اسماعیل سیرت نیا نامی آشنا برای بچه هیأتی ها و بچه مذهبی های رشت و گیلان است.
کسی که با همه قشرهای مذهبی حشر و نشر داشت و این خصلتی بود که از شهدا برای خودش برگزیده بود. نه فقط در صورت بلکه در سیرت هم همانند شهدا رفتار می کرد. لوطی منش بود. حتی با کسانی که از آنها دل خوشی هم نداشت بگو و بخند می کرد. سید در ارتباط برقرار کردن همیشه پیش دستی می کرد و همیشه در کارهایش هم موفق بود. روابط عمومی بالایی داشت و به سرعت به دل ها نفوذ می کرد و شاید یکی از علل رسوخ در قلب ها و نفوذ کلام و بیانش، به خاطر خصلت رسانه ای بودنش باشد، عامل و عاقل به رسانه و کارهای فرهنگی و رسانه ای بود.!
هر کس از سید سوال می کرد متولد چه سالی هستی؟ می گفت؛ ما بچه های انقلابیم! سید متولد سال انقلاب بود، خویش را فرزند روح الله می دانست به همین جهت هم مراسم عقدش را بسادگی در حرم امام (ره) برگزار کرد. همه کارها، رفتار، تصمیمات و تفکراتش «رسانه ای» بود و درک بالا و عمیقی از رسانه داشت. هر چه از سیدِ قصه بگویم کم گفتم؛ دوستان و همراهان سید نقل می کنند که سید اسماعیل فردی آرام، متین، متدین و وفادار به انقلاب بود و در کارهای مذهبی و فرهنگی همیشه پیش قدم و در صف اول بود.
سید اسماعیل از آن دست جوان هایی بود که شوق شهادت داشت و حدوداً ۳۸ ساله بود که به شهادت رسید. روحیات آدم هایی که در دهه ۶۰ زندگی کرده بودند را حفظ نموده بود اما مثل آدم هایی که در سال ۹۴ زندگی می کردند به روز و در لُپ کلام فردِ تمام «رسانه ای» بود.

وقت قرارِ عاشقی
بچه های رسانه و خبرنگاران یکی بعد از دیگری به محفل عاشقی که خود شهید آنرا مدیریت می کرد می آمدند و جمع گرم و صمیمی شکل گرفته بود و سرگرم گپ و گفت با همکاران رسانه ای بودم که پدر شهید سیرت نیا میهمان ویژه این مراسم با همان عصای چوبی و لبخند همیشه بر لبش وارد این گعده خودمانی شد، محفلی که به یاد پسرش برگزار شده بود و پسر شهیدش صحنه گردان اصلی این مراسم بود و وجود مبارکش را می شد در کنج کنج و نفس به نفس این فضای نورانی حس و لمس کرد.
دست اندرکاران بسیج رسانه گیلان به همراه همکاران عرصه خبر و رسانه در حالی برای «شهید سید اسماعیل سیرت نیا» یادواره و یادمان می گیرند که خودِ شهید سید اسماعیل یکی از بنیانگذاران اصلی برگزاری یادواره های شهدا در گیلان بوده است.
روزگاری که هنوز یادواره شهدا به این شیوه فراگیر نشده بود او برای شهدای گمنام، شهدای شیمیایی و شهدای اطلاعات یادواره های مختلف برگزار کرد و برای این کار قشنگ و ماندگارش، بارها از افراد مختلف طعنه و کنایه و حتی تهمت اما او با قدرت بیشتر این کار را انجام داد و پیگیری کرد.
خستگی در قاموس سید معنایی نداشت. با آنکه استطاعت مالی آن چنانی نداشت و با حقوق پاسداری ساده گذران زندگی می کرد، گاهی از جیب خود در این راه هزینه می کرد. از همرزمش نقل است؛ که شب پیش از شهادتش موهایش را تراشید، وقتی رفقایش از او می پرسند که چرا این کار را کردی در جواب اظهار داشته بود: «فردا روز دیدار است». یکی از رفقایش می اظهار داشت: همان روزی که سید اسماعیل به شهادت رسید، تهران بودم. آن شب او را در خواب دیدم که با لباسی ساده آمد کنارم، پرسیدم مگر تو شهید نشدی؟ گفت چرا شهید شدم، به سرهنگ جوادی مسئول کنگره شهدا بگو برایم مراسم بگیرد.

۶ شهید رسانه ۶ یادمان
بعد از تلاوت قرآن و سرود ملی مراسم شکل رسمی به خودش گرفت و پس از پخش کلیپی از شهید سید اسماعیل سیرت نیا، رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان به ایراد سخنرانی پرداخت.
«سرهنگ پاسدار مهدی پارسا» رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان در یادمان شهید رسانه سید اسماعیل سیرت نیا، اظهار داشت: به مناسبت ۶ شهید رسانه گیلان ۶ یادمان در دفاتر برخی رسانه ها و خبرگزاری های گیلان راه اندازی.
وی با تأکید بر ضرورت تقدیر یاد و خاطره شهدا اضافه کرد: شهدا اثر گزارترین رسانه انقلاب اسلامی هستند که همیشه می درخشند و اثر می گذارند.
رئیس سازمان بسیج رسانه گیلان با اعلان اینکه نقش رسانه ها و خبرنگاران در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کم نظیر است، اظهار داشت: امروزه عَلَم شهدایی چون شهید سیرت نیا دست رسانه ها و خبرنگاران است.
پارسا با اشاره به شخصیت رسانه ای و فرهنگی شهید سیرت نیا بیان کرد: شهید سید اسماعیل سیرت نیا اشرافیت کاملی به رسانه و کارهای رسانه ای داشت و این مهم از وی به عنوان چهره ای رسانه ساخته بود.
وی با تأکید بر ضرورت پیگیر راه، روش و منش شهدا توسط رسانه ها، اضافه کرد: شهدا بهترین اسوه و الگوی برای جامعه هستند که باید توسط رسانه ها مورد تبیین قرار گیرند.

اسماعیل تربیت شده خانواده شهدا بود
«حاج سید حسین سیرت نیا» پدر سید اسماعیل سخنران بعدی این مراسم اظهار داشت: شهید قلی پور مسیر زندگی اسماعیل را تغییر داد و این تغییر عمیق و معنوی سبب شد تا فرزندم مسیر رشد و تعالی را پیدا کند.
وی با اشاره به حضورش در جبهه و دفاع مقدس اضافه کرد: در روزهایی که بنده در جبهه بودم، فرزندم اسماعیل در خانواده معزز شهدا حضور داشت و دست پرورده خانواده شهدا است.
پدر شهید سیرت نیا با اعلان اینکه سید اسماعیل خودساخته بود، اظهار داشت: شهید سید اسماعیل از خودباوری به خداباوری رسیده بود و معنویت در تک تک لحظاتش موج می زد.
حاج حسین با اشاره به کارهای فرهنگی و انقلابی سید اسماعیل، افزود: روحیات سید اسماعیل با پاسداری هم سو بود و به همین جهت لباس مقدس سپاه را به تن کرد.
وی با اعلان اینکه سید اسماعیل در ارکان سپاه رشد و تعالی پیدا کرد، اضافه کرد: شهادت خواسته قلبی سید اسماعیل بود و با رفتن به جبهه و محور مقاومت در راه صیانت از حریم آل الله شهید شد.
این رزمنده دفاع مقدس با اشاره به حضور چندباره در جبهه های نبرد حق ضد باطل در دوران دفاع مقدس و جانباز شدن در دفاع از حریم کیان و تمامیت اراضی کشور افزود: شهید سیرت نیا آن چه را که من در جبهه بدنبال آن بودم و به آن دست نیافتم را به آن رسید و روی ما را در مقابل مادرمان حضرت زهرا سلام الله علیها سفید کرد.

راهیان نوری متفاوت با سید اسماعیل
«سرهنگ غلامرضا ملک علی پور» رئیس ستاد کنگره سرداران، امیران و هشت هزار شهید گیلان هم در این مراسم، اظهار داشت: شهید سیرت نیا فردی انقلابی، عاشق و مطیع رهبری و ولایت و اهل تقوا بود.
وی با اعلان اینکه شهید سیرت نیا خاطرات خوبی را برای راهیان نور گیلان رقم زده است، اضافه کرد: شهید سیرت نیا هر برنامه ای داشت را به خاطر راهیان نور به هم می زد و همراه کاروان راهی مناطق عملیاتی می شد و برای بچه ها روایتگری می کرد نوحه می خواند و کاروان را عاشقِ خودش کرده بود.
رئیس ستاد کنگره سرداران، امیران و هشت هزار شهید گیلان با اعلان اینکه جنگ هشت سال ایران با تمامی جنگ ها متفاوت می باشد، اظهار داشت: میلیاردها نفر در طول جنگ های تاریخ کشته و زخمی شده اند اما تنها دفاع ایرانیان در مقابل دشمن در هشت سال جنگ تحمیلی مقدس است.
ملک علی پور با اعلان اینکه دفاع مقدس دفاع از دیانت، ایرانیت و انسانیت بود، افزود: خاطرات دفاع مقدس سرشار از معنویت، ایمان، تقوا و خداباوری است و همین مبحث این جنگ را با سایر جنگ ها متفاوت کرده است.
وی با اعلان اینکه مجاهدت در راه شهدا پاداش فراوان دارد، اضافه کرد: شهدا گره گشا هستند و این گره گشایی را می توان در لحظه لحظه زندگی دید به شرط آنکه به درجه اعتقاد رسیده باشید.

جمهوری اسلامی مهد پرورش نخبگان است
رئیس ستاد کنگره سرداران، امیران و هشت هزار شهید گیلان، نبرد نخست دشمن ضد جمهوری اسلامی را تهاجم رسانه ای برشمرد، افزود: جنگ تحمیلی نبرد روش ها، اطلاعاتی و رسانه ای بود اما ایمان، تقوا و خداباوری، رزمندگان را بر دشمن چیره کرد.
ملک علی پور با اعلان اینکه جمهوری اسلامی مهد پرورش نخبگان است، اظهار داشت: پیشرفت ها و دستاوردهای نظام اسلامی در ابعاد مختلف به یُمن «دفاع مقدس» است.
وی با تأکید بر ضرورت هوشیاری مردم و مسئولان در جنگ ترکیبی دشمن اضافه کرد: دشمن دشمن در جنگ ترکیبی تمام آمال و آرزوهایشان را بر باد می دهد.

رئیس ستاد کنگره سرداران، امیران و هشت هزار شهید گیلان با اعلان اینکه جمهوری اسلامی در تمامی جنگ ها پیروز بیرون آمده است، اظهار داشت: پیروزی در جنگ ترکیبی با پیوست اجتماعی و دینی امکان پذیر است.
ملک علی پور با اعلان اینکه دفاع مقدس دارای پیوست اجتماعی و دینی مؤثری بود، افزود: تقویت پیوست اجتماعی و دینی نیاز لزوم دار جامعه برای موفقیت در جنگ ترکیبی دشمن است.
وی با اشاره به سازوکارهای دشمن در جنگ ترکیبی، اضافه کرد: تغییر باورهای هویتی، تبلیغ ناکارآمدی سیستم، ایجاد یأس، ایجاد اختلاف قومی و قبیله ای، دامن زدن به التهابات داخلی، تشدید تجمع های صنفی و ناامیدی در دل مردم بستر بروز جنگ ترکیبی است.
رئیس ستاد کنگره سرداران، امیران و هشت هزار شهید گیلان با اعلان اینکه شناخت استراتژی خود و راهبرد عملیاتی دشمن با اهمیت ترین عامل در مقابل دشمن در جنگ ترکیبی است، اظهار داشت: ترویج و تکثیر فرهنگ ایثار و شهادت یکی از طریق های مقابله با جنگ ترکیبی است که در این بخش رسانه ها نقش مهم و اثرگذاری دارند.

مداحی اسماعیل عموزاده و تبرک پرچم امام رضا (ع) حُسن ختام یادمان شهید رسانه سید اسماعیل سیرت نیا با حضور بچه های رسانه و خبرنگاران به میزبانی خبرگزاری مهر در سالن اجتماعات حوزه هنری گیلان بود.


منبع:

1402/07/04
13:35:59
5.0 / 5
321
تگهای خبر: رشت , گیلان , نور , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg