مسابقات آفرود بلای جدید جنگل های شمال
به گزارش شمال برگ یك كارشناس گردشگری اظهار داشت: مسابقات آفرود با لطمه رساندن به عرصه های جنگلی بلای جان گونه های نادر جانوری و گیاهی شده است و این هجوم افسار گسیخته موجب خارج شدن جنگل های هیركانی از فهرست ثبت جهانی خواهد شد.
محمد رضا اورمزدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه یكی از بلایای جنگلی ما، آفرود ها و موتورسوارانی هستند كه تاثیری در توسعه گردشگری جنگل ندارند، اظهار نمود: بطور مثال در منطقه ای به نام دریاسر تنكابن اینگونه مسابقات برگزار می شود، در صورتیكه باید در مكانی هدایت شده مثل پیست مخصوص و با هماهنگی اداره ورزش و جوانان، هیئت های مرتبط و آژانس های گردشگری صورت گیرد.
وی اشاره كرد: این امر سبب شده عرصه جنگلی كه سال های سال طول می كشد تا یك سبزه یا درختچه ای رویش كند را از بین ببرد و علاوه بر این به بهانه ساخت آزاد راه و مسكن انبوه، عرصه جنگلی خودرا نابود كردیم.
این كارشناس گردشگری با اشاره به اینكه خشم طبیعت غیر قابل تحمل است، اشاره كرد: طبیعت همیشه خشم خودرا نشان داده است و پاسخ طبیعت بسیار كوبنده و قاطعانه خواهد بود بعنوان مثال ساخت سد برای گردشگری در جای نامناسب موجب طغیان سیل و نابودی عرصه جنگلی می شود.
اورمزدی با اشاره به اینكه جنگلبان امروزی، جنگل نشین سابق است، اظهار داشت: در گذشته بیشتر مردم در جنگل دام داشته و به صورتی این عرصه طبیعی را حفظ می كردند اما امروزه همان جنگل نشین را روانه شهر كردیم و جنگل به دست سوداگران قاچاق چوب افتاد.
وی اضافه كرد: متاسفانه مدیریت یكپارچه ای برای حفظ جنگل نداریم تا بتوان از اقتصاد جنگل و اقتصاد گردشگری بهره مند شد.
این كارشناس گردشگری با اشاره به اینكه جنگل یك سفره اختتام ناپذیر الهی است، تصریح كرد: جنگل عرصه ای گسترده است به شرط اینكه مسئولانه با آن رفتار نماییم و این نیازمند همكاری و هماهنگی سازمان منابع طبیعی، جهاد كشاورزی، سازمان جنگل ها، سازمان محیط زیست و وزارت گردشگری برای اجرای طرح جامع جنگل بعنوان یك فرصت طلایی است.
اورمزدی افزود: اگر جنگل ها را به بخش خصوصی واگذار نماییم، اوضاع جنگل های ما از لحاظ اقتصادی و گردشگری رواج خواهند یافت.
وی با اشاره به اینكه مفهومی به نام گردشگری شكار، در دل عرصه جنگلی مسكوت مانده است، اشاره كرد: گردشگری جنگل از گذشته تا به امروز در تمدن ایران زمین بوده است و به صورتی یك اكوسیستم بی نظیر با جاذبه هایی شامل رودخانه، آبشار، بیشه زارها، تالاب ها و خود درختان و جانورانی بوده كه جزئی از حوزه گردشگری جنگل شمرده می شود.
این كارشناس گردشگری در ادامه بیان كرد: افرادی كه به قصد دیدن گردشگری به این مناطق سفر می كنند، شاهد دیدن جاذبه های بی نظیری مانند بیشه زارها، آبشارهای بسیار باشكوه، گونه های نادر و كمیاب گیاهی و جانوری بعنوان یك ذخیره گاه گیاهی و جانوری هستند.
اورمزدی با اشاره به اینكه جنگل عرصه ای آموزشی است و به انسان می آموزد كه چگونه حفظ بقا كند، اظهار داشت: مفهوم حفظ بقا با اكوتوریسم و طبیعت گردی مشترك است، بطور مثال یك مسافر، چگونه بتواند در جنگل تفریح كند، گردشگری جنگل، پیاده روی جنگل یا كوهستان نوردی كه همه این ها تكنیك هایی از گردشگری جنگل است تا فرد بتواند، به صورت بهینه از آن استفاده نماید.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب