رییس دانشگاه علوم پزشكی گیلان:
تروما معضل اصلی كشورهای در حال توسعه است
به گزارش شمال برگ رئیس دانشگاه علوم پزشكی گیلان اظهار داشت: تروما؛ یكی از مهمترین معضل كشورهای در حال توسعه است.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، شاهرخ یوسف زاده چابك در سومین همایش ملی جلوگیری از غرق شدگی، در دهكده ساحلی بندرانزلی با اشاره به اهمیت تروما بعنوان معضل اصلی كشورهای در حال توسعه، اظهار نمود: مركز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان، با محوریت جلوگیری از حوادث ترافیكی، برنامه های گوناگونی را در دستور كار خود قرار داده است، البته تروما، مفهوم وسیعتری را در بر دارد و این مركز در زمینه سوانح سوختگی، غرق شدگی، مسمومیت ها هم فعالیت دارد.
وی افزود: طرح رجیستری غرق شدگی با تلاش مركز تحقیقات تروما جاده ای گیلان و همكاری وزارت بهداشت و چند دانشگاه علوم پزشكی در سطح كشور در حال انجام می باشد.
رئیس همایش ملی جلوگیری از غرق شدگی، با اشاره به اینكه بیماری های در رابطه با مقوله تروما، دارای خصوصیت های متفاوتی است، خاطرنشان كرد: نحوه اداره تروما با سایر بیماری ها فرق دارد، در حالیكه در بعضی بیماری ها، سطوح مختلف بیمارستانی، پیش بیمارستانی و توانبخشی، نقش قابل ملاحظه ای دارند، عوامل اثرگذار دیگری مانند عوامل اجتماعی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، در تروما نقش ویژه ای را ایفا می كنند.
یوسف زاده افزود: وضع قوانین، نظارت و آموزش، بیشتر از عوامل داخل بخشی در تروما تاثیر گذار است، در سایر بیماری ها سهم بخش بهداشت و درمان 25 درصد و سهم مولفه های اجتماعی اثرگذار دیگر 75 درصد است كه این رقم در مورد تروما كاملا متفاوت و به نسبت زیادی بستگی به شرایط موجود دارد.
وی، با تصریح بر هزینه های بیماری ناشی از تروما، اظهار داشت: هزینه ی بیماری مانند سرطان قابل مقایسه با هزینه تروما نیست، تروما نقطه مشترك لازم برای ایجاد هماهنگی های آموزشی است و این هماهنگی تنها با عزم ملی، تشریك مساعی، ارتباطات و فعالیت های مشترك و بین سازمانی میسر است و ایجاد این هماهنگی توسط متولیان بهداشت و درمان و دانشگاه های علوم پزشكی، به تنهایی، ممكن نیست.
رئیس همایش ملی جلوگیری از غرق شدگی در پایان، برگزاری چنین همایش هایی را فرصتی برای شروع پوشش ارتباطی بین سازمانی دانست و ابراز امیدواری كرد با كمك دست اندركاران، گام های موثری در جهت توسعه یافتگی و ارتقاء سلامت جامعه برداشته شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب