شمالبرگ ShomalBarg.ir
معاون سازمان میراث فرهنگی:

به ثبت جنگل های هیركانی در ۵ استان امیدواریم

به ثبت جنگل های هیركانی در ۵ استان امیدواریم

شمال برگ: معاون سازمان میراث فرهنگی كشور تصریح كرد: به دنبال ثبت میراث طبیعی هیركان هستیم اما متاسفانه رفتار خوبی با این میراث نشده است. امیدواریم با ثبت جنگل های هیركانی در پنج استان كشور به حفظ آن كمك نماییم.



به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا – منطقه گیلان، محمدحسن طالبیان در مراسم رونمایی از سردیس های مشاهیر گیلان كه در موزه میراث روستایی برگزار شد، با تاكید بر ضرورت پشتیبانی از اقدامات فرهنگی، اظهار نمود: یكی از وظایف سازمانی ما معرفی میراث فرهنگی استان هاست.

وی با اشاره به موقعیت مكانی موزه میراث روستایی گیلان، اضافه كرد: در این موزه شاهد طیفی از مشاهیر و معماری تا میراث ناملموس هستیم كه بسیار پرارزش است.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، با اشاره به اینكه دو میلیون هكتار جنگل هیركانی داریم، تصریح كرد: به دنبال ثبت میراث طبیعی هیركان هستیم، اما متاسفانه رفتار خوبی با این میراث نشده است. امیدواریم با ثبت جنگل های هیركانی در پنج استان كشور به حفظ آن كمك نماییم.

طالبیان سه منطقه گیلان را دارای جنگل های هیركانی دانست و افزود: متاسفانه ساخت و سازهای مدرن هیچگونه همخوانی با طبیعت ندارد، در حالیكه خانه های روستایی همسان با طبیعت بوده و باید این امر مورد توجه قرار گیرد.

وی خواهان تخصیص ردیف بودجه ویژه برای موزه میراث روستایی گیلان جهت اتمام فازهای بعدی شد.

دكتر محمود طالقانی - مدیر پروژه موزه میراث روستایی گیلان - هم این موزه را از حیث معماری و سازه ای منحصر به فرد دانست و اظهار نمود: كار ساخت موزه مشاهیر گیلان از سال ۱۳۹۵ با زیربنای ۱۸۰ مترمربع در سه طبقه(در مجموع ۳۶۵ مترمربع) شروع شده است. كل محوطه این بنا هم ۱۷۰۰ مترمربع است.

وی با اشاره به اینكه محوطه سرپوشیده ظرفیت ۷۰ سردیس و تندیس را دارد، اظهار داشت: همینطور دو برابر این تعداد در محوطه باز جای می گیرد. نكته جالب این است كه برای هر یك مترمربع حدود ۱.۵ میلیون تومان هزینه كردیم، در حالیكه با هزینه های امروز چندین برابر باید پرداخت می كردیم. البته كیفیت این بنا قابل مقایسه با ساختمان های معمولی نیست.

مدیر پروژه موزه میراث روستایی گیلان، با اشاره به وقوع زلزله رودبار و منجیل در سال ۱۳۶۹، عنوان كرد: در آن زمان از سوی وزارت كشور ماموریت پیدا كردم كه اثرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ناشی از این زلزله را احصا كنم و بنابراین ایده راه اندازی موزه میراث روستایی شكل گرفت.

طالقانی افزود: در اثر سیل، زلزله، توفان و... نهادهای فرهنگی و داشته های معماری ما از بین می رود اما آنچه كه مخرب تر از بلایای طبیعی است، فراموشی است. متاسفانه امروز دچار فراموشی شده ایم.

وی وسعت و تنوع موزه میراث روستایی را بسیار بیشتر از نمونه های اروپایی آن دانست و خاطرنشان كرد: در این موزه می توان زندگی بخشی از مردم ایران را مشاهده كرد. از مسئولان هم می خواهم با دقت بیشتری اینجا را ببینند تا كج فهمی ها نسبت به این پروژه از بین برود.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینكه بر خلاف موز های كلاسیك كشور، بازدیدكنندگان با موزه میراث روستایی گیلان ارتباط برقرار می كنند، متذكر شد: تذكر و انتقال پیام وظیفه موزه است و موزه میراث روستایی گیلان وظیفه خویش را به خوبی انجام می دهد.

مدیر پروژه موزه میراث روستایی گیلان با اشاره به اینكه موزه گلستان هم اكنون متوقف شده است، تصریح كرد: سه خانه سنتی بالای یكصد سال را در گلستان شناسایی كردیم، اما فقط موفق به دوباره چینی یك خانه شدیم. متاسفانه معماری گلستان به سرعت در حال تخریب توسط معماری بی هویت است.

وی معماری را فرهنگ مردمان یك سرزمین دانست و اظهار داشت: از درون این معماری هاست كه شخصیت های بزرگ خلق می شوند؛ نه از درون آپارتمان ها.


1397/09/05
20:57:09
5.0 / 5
4594
تگهای خبر: زمین , گلستان , گیلان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg