36 و هفت دهم درصد جمعیت گیلان روستایی هستند
به گزارش شمال برگ مدیركل دفتر امور روستایی گیلان، جمعیت روستایی گیلان را 927 هزار نفر معادل 36.7 درصد جمعیت استان دانست و اظهار داشت: درآمد پایین یكی از مهمترین عوامل مهاجرت از روستا به شهر است.
یاور پیرعلایی در گفت وگو با ایسنا، توسعه روستایی را یكی از سیاستگذاری های دولت طی سال های اخیر دانست و اظهار نمود: دانش بومی، مشاركت های مردمی، سرمایه گذاری و تامین درآمدهای پایدار مهمترین مولفه های توسعه روستایی است.
وی با تاكید بر ضرورت خودكفایی روستاییان در سرمایه گذاری و اشتغال به واسطه كسب درآمد مكفی، اضافه كرد: هم اكنون به دو هزار و 557 روستای گیلان برق رسانی شده و صد درصد روستاهای بالای 20 خانوار استان برق دارند.
مدیركل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان از گازرسانی به دو هزار و 15 روستا با 298 خانوار تحت پوشش آگاهی داد و اظهار داشت: 93 روستا هنوز گاز ندارند كه تا اختتام امسال گازدار می شوند.
پیرعلایی، روستاهای آبرسانی شده گیلان را یك هزار و 678 روستا با جمعیت تحت پوشش 763 هزار نفری دانست و اشاره كرد: گیلان دارای 43 بخش و 109 دهستان و دو هزار و 567 روستاست و یك هزار و 832 دهیار داریم پس گیلان در تعداد روستا و دهیاری جزو پنج استان اول كشور است.
وی جمعیت روستایی گیلان را 927 هزار نفر معادل 36.7 درصد جمعیت استان دانست و تصریح كرد: دو هزار و 479 روستای ما برخوردار از تلفن ثابت و دو هزار و 268 روستا دارای شبكه اینترنت پرسرعت هستند.
این مقام مسئول سه شاخص امید به زندگی، آموزش و معیشت را فاكتورهای توسعه انسانی دانست و عنوان كرد: گیلان در شاخص توسعه انسانی روستایی رتبه پنجم كشور را دارد پس با عنایت به تراكم بالای جمعیت در روستاهای گیلان، توسعه روستایی تنها بوسیله تامین درآمد روستاییان محقق می شود.
وی وضعیت مالكیت اراضی زراعی و باغی را یكی از چالش های توسعه روستایی در گیلان دانست و افزود: متراژ زمین های كشاورزی گیلان در حال كم شدن است. در این راستا طرح تقسیم، ساماندهی و یكپارچه سازی اراضی استان طی دو سال آینده برای 60 درصد اراضی زراعی و باغی استان اجرا خواهد شد.
مدیركل دفتر امور روستایی گیلان درآمد پایین را یكی از مهمترین عوامل مهاجرت از روستا به شهر دانست و اشاره كرد: اشتغالزایی و بهبود فضای كسب و كار در روستاها بوسیله كشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع خرد در رابطه با مشاغل خانگی و واحدهای بوم گردی در دستور كار دهیاران قرار دارد.
پیرعلایی از پیش بینی طرح های درآمدزا با تسهیلات كم بهره برای دهیاری ها آگاهی داد و متذكر شد: اشتغالزایی و درآمدزایی دهیاری ها به روستاییان بازمی گردد، برای اینكه شوراها و دهیاران جزو اركان مدیریت روستایی محسوب می شوند و مادامی كه به دنبال توسعه روستایی هستیم باید به دل روستا بازگشت نماییم و كارآفرینان روستایی را دریابیم.
وی با اشاره به اینكه توسعه روستایی باید از دهیاری ها شروع شود، اظهار داشت: دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان در سال 98 مبادرت به شناسایی كارآفرینان روستایی خصوصاً بانوان كارآفرین كرده و بانك اطلاعاتی كارآفرینان گیلان تشكیل شده است.
این مقام مسئول از ابلاغ حدود 528 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی روستایی امسال آگاهی داد و اظهار نمود: 333 میلیارد تومان تخصیص یافته، سه هزار و 968 طرح در بانك است و 325 میلیارد تومان پرداختی داشتیم.
مدیركل دفتر امور روستایی گیلان با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندی های روستاییان گیلان در تهران طی مردادماه 98، تصریح كرد: برای اولین بار در اسفندماه امسال نمایشگاه توانمندی های روستاییان را در گیلان برگزار خواهیم كرد.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب