شمال برگ ShomalBarg.ir

ظرفیت گردشگری طبیعت ناشناخته در مازندران

ظرفیت گردشگری طبیعت ناشناخته در مازندران

شمال برگ: مازندران به لحاظ جاذبه های گردشگری فراوانی كه در بخش های مختلف شامل جنگل، كوه و دریا دارد همواره مورد استقبال گردشگران زیادی از اقصی نقاط كشور است اما این گردشگران صرفا برای جاذبه های طبیعی آن همانند بهره گیری از دریا و جنگل كه به صورت خدادای در این استان وجود داشته، به مازندران سفر می كنند.


به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، بگفته خیلی از كارشناسان حوزه گردشگری، متولیان گردشگری طبیعت در مازندران آنگونه كه باید و شاید به معرفی این جاذبهها و همچین جذاب تر كردن آن نپرداخته اند و جای خالی یك برنامه راهبردی مدون احساس می شود.
عدم شناخت گردشگران و توریسم از جاذبه های گردشگری میراث، جنگل، روستا و كوه سبب شده تا بیشترین تجمع توریست را در سواحل خزر مشاهده نماییم. وجود برخی ناهماهنگی ها در میان مسئولان استان به بخش گردشگری طبیعت لطمه هایی را وارد كرده است كه اگر جلوی آن گرفته نشود، این لطمه ها شدیدتر خواهد شد.
* شاخصه زیست محیطی در مازندران موجب تعادل بیولوژیكی منطقه می شود
یك كارشناس گردشگری معتقد می باشد كه مازندران جزء استان هایی با شاخص متنوع زیست اقلیمی و پوشش های گیاهی و جانوری است كه می تواند ظرفیت متنوعی در مازندران از نظر ذخیره گاه زیست واره و شرایط جمعیت نگاری داشته باشد و پذیرای گردشگران زیادی در بخش های مختلف داخلی و بین المللی شود.
محمدرضا اورمزدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینكه میزان تقبل مازندران در بخش گردشگری طبیعت از جذب توریست جای بحث و بررسی دارد، اظهار نمود: در طبیعت گردی همواره شاخصه زیست محیطی ملاك است كه موجب تعادل بیولوژیكی منطقه می شود، از این جنبه كه ورود هر توریست به منطقه قاعدتا دارای تبعات مثبت و منفی زیادی است و باید دید در دو كفه ترازو چه تاثیراتی گذاشته است.
وی اشاره كرد: در تعریف استانداردهای جهانی در سازمان ملل، گردشگری طبیعت صرفا ملاك سفر نیست اما هدف غایی آن حفاظت از محیط زیست و سفری است كه مسئولانه صورت گیرد.
این كارشناس گردشگری با اشاره به اینكه شخص، گروه و یا تورهایی كه وارد طبیعت و عرصه های جنگلی می شوند باید سفر مسئولانه را دنبال كنند، اضافه كرد: طبیعت شامل عرصه های متنوعی شامل عرصه های جنگلی، ساحلی، دشت، فلات و عرصه های روستایی است بدین سبب زمانی كه سفری اتفاق می افتد صرفا سفری نیست كه برای خوشگذرانی و تفریح باشد بلكه یك سفر مسئولانه است یعنی نسبت به محیطی كه قدم می گذاریم، تفریح می نماییم و نسبت به موجودات و طبیعت آن مسئول هستیم.
اورمزدی افزود: بدین سبب قرار نیست به خاطر تفریح، موجودات و طبیعت یك منطقه تحت تاثیر تبعات منفی ناشی از ورود انسان قرار گیرند.
وی با تاكید براینكه در طبیعت گردی به دنبال آموزش هستیم، تصریح كرد: می توان به بومیان و كسانی كه ساكنین منطقه گردشگری هستند آموزش دهیم كه چگونه از طبیعت به درستی بهره ببرند.
*جلگه خزر دارای اقلیم متنوع است
این كارشناس گردشگری مازندران را دارای ظرفیت های بی نظیری در بخش های مختلف معرفی نمود و اظهار داشت: گردشگری طبیعت در این استان به سبب واقع شدن در جلگه خزر دارای اقلیم متنوعی است.
اورمزدی با ابراز تاسف از اینكه گردشگری در مازندران به خصوص گردشگری طبیعت ار آن بهره وافر و كافی برده نشده است، اضافه كرد: عدم بهره گیری و معرفی یك پكیج مناسب از طرف آژانس های مسافرتی و تورگردان ها معرفی درستی درباب برنامه های گردشگری قرار نمی گیرد.
وی با اشاره به اینكه در معرفی ظرفیت های بی نظیر مازندران كمتر كار شده است، اشاره كرد: ظرفیت های مازندران در چارچوب فتوتوریسم به جهان و سایت های جهانی كمتر معرفی شده است.
این كارشناس گردشگری اشاره كرد: استفاده از ظرفیت رسانه ها برای معرفی طبیعت بكر مازندران فرصتی مناسب می باشد و در كنار آن رفتار و خدمات مناسب به گردشگران موجب موفقیت كسب می شود.
*صنعت گردشگری ناجی اقتصاد كشور
اورمزدی با اشاره به اینكه با عنایت به شرایط اقتصادی كه در كشور حاكم است، صنعت گردشگری ناجی اقتصاد ایران خواهد بود، بیان كرد: با عنایت به وجود ظرفیت های فراوان مازندران در بخش گردشگری با قدمت تاریخی كه دارد، می تواند با الگو گرفتن از كشورهایی همچون تركیه و مالزی صنعت موفقی ایجاد كند.
وی اظهار داشت: مازندران توانایی جذب توریست در یك كشور و در حوزه های مختلف آنرا دارد.
*عدم تعریف برنامه راهبردی برای گردشگری مازندران
مرتضی حاجی زاده رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری مازندران نیز در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه طبیعت یكی از ظرفیت های بزرگ مازندران است، اظهار نمود: متاسفانه هیچ برنامه راهبردی در سطح كلان و استان برای آن تعریف نشده است.
وی اظهار داشت: در معاونت برنامه ریزی استانداری مازندران و سازمان گردشگری باید یك سند استراتژیك گردشگری برای این استان مشخص شود كه برنامه ها در حوزه طبیعت و تورهای داخلی و خارجی چیست.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری مازندران با اشاره به اینكه شاخصه های مختلفی در حوزه طبیعت مازندران وجود دارد و بطور قطع یكی از قطب های طبیعت ایران شمرده می شود، اضافه كرد: در بخش ظرفیت های اكوتوریسم و طبیعت هیچ سند استراتژیك و استراتژی وجود ندارد و بطور قطع برنامه عملیاتی نیز وجود نخواهد داشت.
حاجی زاده بازاریابی و تبلیغات را یكی از برنامه های عملیاتی در حوزه گردشگری دانست و اشاره كرد: لطمه هایی كه در این بخش وجود دارد، همچون تورهای گردشگری داخلی و خارجی است كه وارد استان می شوند و به سبب عدم هدایت به صورت هدفمند، به صورت خود جوش وارد طبیعت شده كه موجب تخریب و در نتیجه اثرات منفی فرهنگی و اجتماعی خواهند شد.
وی با تاكید بر مشخص كردن یك برنامه راهبردی اشاره كرد: آبشارها و جنگل های هیركانی، مسیر رودخانه ها و بستر روستایی ظرفیت هایی است كه باید در این برنامه راهبردی مشخص شود و آموزش لازم صورت گیرد.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری مازندران با تاكید بر اینكه در بخش گردشگری خارجی نیز باید از ظرفیت های خاص مازندران استفاده كرد، تصریح كرد: قلل مرتفع دماوند بعنوان كوه مخروطی و تنها كوه آتشفشان غرب آسیا، جنگل های هیركانی و چشمه بادات سورت تا جنگل های خشكه داران تنكابن و دریای كاسپین بعنوان ظرفیت پرورش ماهیان خاویاری و در كنار آن تفریحات ساحلی برای گردشگر خارجی جذابیت خواهد داشت.
*قله دماوند یك متولی واحد ندارد
حاجی زاده با ابراز تاسف از اینكه هنوز برای خیلی از این مكان ها برنامه ریزی نشده است، اشاره كرد: هنوزقله دماوند یك متولی واحد ندارد، از یك سو فدراسیون كوهنوردی كه در تهران است خودرا متولی می داند و از طرف دیگر شهرداری كوچكی همانند رینه در تصمیم گیری ها خودرا دخیل می كند و آن انتفاعی كه باید بابت این ظرفیت گردشگری نصیب مازندران شود، نمی رسد.
وی با تاكید براینكه بوم گردی و معرفی روستاهایی كه صنایع دستی خوبی دارند از دیگر ظرفیت هایی است كه باید روی آن كار شود، اضافه كرد: هنوز یك سایت جامع گردشگری در مازندران برای معرفی جاذبه های این استان به گردشگران وجود ندارد یا اگر هست به روزرسانی نیست.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری مازندران افزود: در این سایت باید فهرست همه هتل ها، بوم گردی ها، رستوران های محلی وجود داشته باشد بطور مثال بوم گردی زیبا و تمیزی كه در تنكابن وجود دارد آیا یك راهنمای گردشگری در ساری و آمل از آن اطلاع دارد.
حاجی زاده با تاكید بر ضرورت یكپارچه سازی زنجیره خدمات گردشگری در استان اظهار داشت: یك برنامه هماهنگ با یك مدیریت راهبردی در استان نیاز است و باید همه دستگاه ها نیزبا هم هماهنگ شوند.




منبع:

1398/07/15
12:26:19
5.0 / 5
4401
تگهای خبر: استاندارد , اقتصادی , حفاظ , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg