شمال برگ ShomalBarg.ir

امسال آفت مگس زیتون اثرچندانی بر روی تولید ندارد

امسال آفت مگس زیتون اثرچندانی بر روی تولید ندارد

به گزارش شمال برگ مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی گیلان اظهار داشت: آفت مگس زیتون در بیشتر از 5000 هكتار از باغ های بارور بالادست وجود دارد اما هم اكنون، تراكم جمعیت آن كمتر است و اثرچندانی بر روی تولید ندارد.


به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، محمدابراهیم محمدی با اشاره به اینكه مگس زیتون، درون میوه در حال رشد تخم گذاری می كند و بعد از یك هفته تبدیل به لارو می شود، اظهار داشت: لاروها در 15تا 20روز از بافت میوه تغدیه می كنند تا تبدیل به شفیره شوند و پنج تا هفت روز طول می كشد تا مگس ها از داخل آن بیرون بیایند.
وی ادامه داد: آفت مگس زیتون افزون بر تغذیه بخش عمده ای از زیتون، با سوراخ هایی كه در آن ایجاد می كنند، زمینه ورود قارچ ها و باكتری ها به درون میوه زیتون را فراهم نموده و سبب له شدگی و پوسیدگی باقیمانده میوه و ریختن آن پای درخت می شود و از سویی روغنی كه از این زیتون های آلوده گرفته می شود، كیفیت چندان خوبی ندارد.
محمدی افزود: اگر هوا مساعد باشد، چرخه زندگی مگس زیتون، از نیمه های تابستان تا روزهای پایانی آبان، زمان باردهی تا برداشت زیتون، سه تا پنج بار تكرار می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی گیلان در تشریح میزان مقاومت و تكثیر این آفت اضافه كرد: مگس زیتون بالغ، بعد از برداشت زیتون، پناهگاه هایی مثل پوسته و شاخه های درختان قدیمی را برای زمستان گذارانی انتخاب می كند و حتی در مواقعی بر روی دیوار برخی انبارها و كارخانه های روغن كشی زیتون جا خوش می كند تا تابستان از طریق برسد و وارد مرحله جدیدی از رشد و تكثیر شود.
وی اظهار داشت: میوه های آلوده پای درخت و خاك باغ های زیتون، جای گرم و نرمی برای زمستان گذرانی شفیره این مگس است؛ برای همین جمع آوری بقایای زیتون های آفت زده و شخم زدن پای درختان بعد از برداشت، تا حدود زیادی از گسترش این آفت در سال آینده جلوگیری می كند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی گیلان خاطرنشان كرد: آفت مگس زیتون در بیشتر از 5000 هكتار از باغ های بارور بالادست هم وجود دارد اما هم اكنون، تراكم جمعیت آن كمتر است و اثرچندانی بر روی تولید ندارد.
محمدی، اضافه كرد: این نگرانی وجود دارد كه مگس زیتون به منطقه هرزویل شهرستان رودبار، منطقه ای كه بین باغ های بالادست و پایین دست زیتون رودبار قرار دارد، هجوم بیاورند و از این منطقه به باغ های مناطق بالادست هم راه یابد.
وی افزود: از آنجائیكه منطقه هرزویل باد خیز است، این احتمال وجود دارد كه آفت مگس زیتون از این منطقه با سرعت بیشتری به باغ های بالادست انتقال یابد؛ بر این اساس اگر مقابله با این آفت هر چه سریع تر انجام نشود و تا 15 روز دیگر كنترل نشود، خسارت به دنبال خواهد داشت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی گیلان با اشاره به اینكه آفت مگس زیتون در هیچ جای دنیا، قابلیت ریشه كن شدن ندارد و فقط باید از افزایش جمعیت آن جلوگیری كرد، اضافه كرد: از زمستان سال گذشته تاكنون، ردیابی مگس زیتون را در 8700 هكتار باغ پی گرفته ایم و در این مدت در دوره های آموزشی مختلف، روش های كنترل و مقابله با آنرا به 4000 باغدار زیتون یاد داده ایم.
محمدی، توزیع اطلاعیه ها و اطلاع رسانی از راه فضای مجازی را هم از دیگر كارهای انجام شده برای مقابله با این آفت اعلام نمود و اظهار داشت: با اینكه آفت مگس زیتون در ردیف آفت های همگانی قرار دارد و دولت فقط وظیفه تامین 30 درصد از هزینه های مقابله با آنرا دارد اما امسال رایگان، 850 لیتر محلول پروتئینی جذب كننده حشرات، 11 هزار و 950 كارت زرد چسبنده، 331 تله فرمونی و210 لیتر سم را بین باغداران رودباری توزیع كرده ایم.
وی با اشاره به اینكه تابحال در925 هكتار باغ زیتون محلول پاشی و در 585 هكتار هم تله های جلب كننده و كشنده حشرات استفاده شده است، اظهار داشت: بعد از رایزنی و اعلام وضعیت این آفت به سازمان حفظ نباتات كشور، این سازمان 400 میلیون تومان برای مقابله با این آفت اختصاص داد كه در هفته اخیر جذب شد و در این فرصت 15 روزه، مقابله با این آفت را در باغ های باقی مانده پی خواهیم گرفت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی گیلان اضافه كرد: باآنكه تابحال برای مقابله با آفت مگس زیتون در استان، اقداماتی انجام شده اما كافی نیست و مردم باید پای كار بیایند.
محمدی، عملیات "به باغی " و اصلاح و نوسازی باغ های قدیمی كه كانون اصلی آلودگی مگس زیتون است را از مهم ترین راهكارهای كنترل راهبردی این آفت دانست و اظهار داشت: همراهی نكردن باغداران، دلیل مهم گسترش این آفت است چون كه باوجود توزیع محلول های پروتئینی جذب كننده حشرات، بعضی از باغداران، تمایل چندانی جهت استفاده از آن ندارند.



1398/05/27
13:31:28
5.0 / 5
5098
تگهای خبر: تولید , زمین , كارخانه , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
شمال برگ shomalbarg