شمال برگ ShomalBarg.ir
معاون حفاظت و امور اراضی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان:

عمده چوب های قاچاق در اصفهان، بلوط هستند

عمده چوب های قاچاق در اصفهان، بلوط هستند

شمال برگ: به گزارش شمال برگ، اصفهان معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اعلان اینکه بیش از 95 درصد کشفیات چوب قاچاق از استانهای همجوار به اصفهان حمل می شوند و بطور عمده چوب بلوط هستند، اظهار داشت: در 11 ماه سال جاری 106 تن چوب و زغال قاچاق توسط یگان حفاظت منابع طبیعی استان کشف و ضبط شده که 88 تن چوب و 18 تن زغال بوده است.



استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه های منابع طبیعی و ملی و از این مقدار حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، شش میلیون هکتار مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل ۳۲ درصد) در بر گرفته است.

بابک حقیقی، رییس اداره جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، در گفت و گو با ایسنا با گرامیداشت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، اظهار داشت: استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی، حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل، ۶ میلیون هکتار را مرتع و سه میلیون هکتار را بیابان تشکیل داده است.

وی با بیان این که در استان اصفهان در ۱۱ ماه ابتدایی سال چهار میلیون و ۳۷۵ هزار اصله نهال توسط بخش دولتی و خصوصی تولید شده است، اضافه کرد: جنگل های استان اصفهان به طور عمده در دو شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است، اما با وجود سطح کم، تنوع گونه ای خوبی (۳۵ گونه درختی و درختچه ای) دارد.

رئیس اداره جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، توضیح داد: این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی بشمار می رود.

برنامه های ویژه ای برای توزیع و کاشت نهال همزمان با روز درختکاری اجرا می شود

وی از آماده بودن دو میلیون و ۵۰۴ هزار اصله نهال از آمار مذکور مربوط به بخش دولتی و بیش از یک میلیون و ۸۷۱ هزار اصله مربوط به بخش خصوصی آگاهی داد و اظهار داشت: گونه های فضای سبز مانند سنجد، ارغوان، اقاقیا، عرعر، کاج، سرو و زیتون تلخ توسط بخش دولتی و بادام اسکوپاریا، صنوبر، اکالیپتوس و برخی درختان میوه نیز توسط بخش خصوصی تولید شده است.

حقیقی با اعلان اینکه در هفته منابع طبیعی و روز درختکاری امسال و به طور کلی در ماه اسفند پروژه فراگیر تولید نهال اجرا خواهد شد، اظهار داشت: برنامه ویژه ای نیز برای توزیع و کاشت نهال همزمان با روز درختکاری امسال اجرا می شود تا میزان فضای سبز استان افزایش یابد. باتوجه به کمبود منابع آبی در استان اهتمام کرده ایم از گونه های مقاوم به کم آبی استفاده نمائیم تا در صورت بارش های غیر موثر، کمترین مشکل برای این پوشش گیاهی رخ دهد.

بیش از ۹۵ درصد کشفیات چوب قاچاق از استانهای همجوار به اصفهان حمل می شوند

داریوش سعیدی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان نیز با بیان این که در ۱۱ ماه سال جاری ۱۰۶ تن چوب و زغال قاچاق توسط یگان حفاظت منابع طبیعی استان کشف و ضبط شده است، اظهار داشت: کشفیات یگان امسال ۸۸ تن چوب و ۱۸ تن زغال بوده است. بیش از ۹۵ درصد کشفیات چوب قاچاق از استانهای همجوار به اصفهان حمل می شوند و بطور عمده چوب بلوط هستند، حدود ۵ درصد مجموعه کشفیات چوب درختان تاغ و کویری استان است که توسط سوداگران طبیعت قطع می شوند.

وی با بیان این که امسال ۴۲ پرونده تخلف در حوزه قاچاق چوب و زغال و قطع درختان توسط این اداره در مراجع قضائی تشکیل شده و درحال بررسی است، توضیح داد: تخلفات در حوزه های منابع طبیعی شامل تخریب، تصرف، قطع درختان و قاچاق چوب امسال روندی کاهشی نسبت به سال قبل داشته است.

۱۸۰۰ هکتار عرصه منابع طبیعی استان رفع تصرف شده است

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، اشاره کرد: در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۹۷ فقره پرونده درباب تخریب و تصرف در سطح ۲۴۰۰ هکتار اراضی ملی و عرصه های منابع طبیعی استان اصفهان تشکیل شده است، آمار پرونده های تشکیل شده دراین زمینه در زمان مشابه سال قبل ۶۳۶ فقره در سطح ۳۱۰۰ هکتار بود که آمارها حاکی از کاهش ۲۰ درصدی تخلفات تخریب و تصرف در حوزه های طبیعی طی سال جاری نسبت به سال قبل است.

وی با اعلان اینکه امسال با عنایت به تبصره یک ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری، حدود ۱۰۵ فقره حکم را اجرا کردیم، اظهار داشت: این ماده قانونی این اختیار را به مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی می دهد که رفع تصرف از عرصه های طبیعی کنند که به استناد آن حدود ۷۵ هکتار عرصه آزادسازی شده است. همین طور طی ۱۱ ماه امسال ۲۸۶ فقره پرونده به مرحله صدور و اجرای حکم رسید و تا حالا ۱۸۰۰ هکتار عرصه منابع طبیعی استان رفع تصرف شده است.

تنها ۱۳ درصد از اعتبار منابع طبیعی استان محقق شده است

حسین یاری، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، با اعلان اینکه اعتبارات ملی مصوب برای پروژه های آبخیزداری استان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۰ میلیارد تومان بوده است، اظهار داشت: اما تا حالا سابقه نداشته که در ماه پایانی سال، تنها حدود ۱۳ درصد از اعتبارات ما تحقق پیدا کرده باشد، یعنی تا حالا از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب ۶.۳ میلیارد تومان اعتبار آن هم بصورت اسناد به منابع طبیعی استان ابلاغ گردیده است.

وی افزود: با وجود کمبود بودجه، امسال برای تعداد ۱۱ پروژه ملی قرار داد به مبلغ حدود ۲۴ میلیارد تومان منعقد کردیم و سه طرح مطالعاتی در سطح ۱۷۳ هزار هکتار در شهرستان های کوهپایه، هرند و چادگان (رُزوه) به مبلغ حدود ۱.۳ میلیارد در حال اجراست. همین طور چهار پروژه بیولوژیک آبخیزداری نیز در امتداد طرح کاشت یک میلیارد درخت در سطح یک هزار هکتار از حوضه های استان امسال اجرا شده که بارندگی های اخیر بر این پروژه ها اثر مطلوبی داشته است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، اشاره کرد: از محل اعتبارات استانی هشت پروژه آبخیزداری اجرائی و چهار طرح مطالعاتی در سطح ۱۴۴ هزار هکتار با اعتبار ۱.۶ میلیارد انجام شده است، همین طور ۱۵ پروژه آبخیزداری دیگر با مبلغ ۱۰ میلیارد تومان با اسناد و مدارک آماده بارگذاری است و امسال در سطح ۳۱۷ هزار هکتار طرح مطالعاتی در حوضه های آبخیز در دستور کار داریم.

وی با اشاره به پروژه هایی که در هفته منابع طبیعی به بهره برداری میرسند، توضیح داد: حدود ۹ پروژه، شامل بند گل شهر گلپایگان، رحمت آباد خوانسار، یک سازه کنترل سیلاب و دو پخش سیلاب در بهارستان، دو بند در فریدونشهر، گنجگان سمیرم و آبخوان کاشان در هفته منابع طبیعی افتتاح خواهد شد.

استان اصفهان ۳۵ درصد از تعهد خودرا در اراضی بیابانی و ۶۵ درصد را در مناطق بدون نیاز به آبیاری اجرا می کند. برمبنای برنامه ششم توسعه و مطابق توجیه ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی، میزان ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار اصفهان در دستور کار آبخیزداری قرار دارد و مطالعات برمبنای اولویت، مناطق به پرخطر، کم خطر و پایین تقسیم بندی شده است.

«طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت» با مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حال انجام می باشد و همزمان با سایر نقاط کشور، برمبنای برنامه چهار ساله اجرائی می شود، سهم استان اصفهان در این طرح چهار ساله ۲۵ میلیون اصله درخت و سهم امسال استان اصفهان تولید چهار میلیون اصله نهال است.

جلوگیری از افزایش آلودگی هوا، تولید اکسیژن، کاهش فرسایش خاک و کنترل ریزگردها و گرد و غبار از مزایای اجرای طرح های در رابطه با توسعه پوشش گیاهی و به ویژه طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت است. طبق اعلام رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به ۱۸۰ هزار میلیاردریال اعتبار نیاز دارد.





منبع:

1402/12/14
17:07:52
5.0 / 5
340
تگهای خبر: آبیاری , تولید , حفاظ , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
شمال برگ shomalbarg