به گزارش شمال برگ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: حضور جوانان و انگیزه آنان به ما انگیزه و انرژی می دهد و درخت تنومند انقلاب به خود می بالد که چنین میوه هایی دارد. این درخت احتیاج به آبیاری دارد و نباید بگذاریم دشمنان شاخ و برگش را قیچی کنند.
به گزارش شمال برگ به نقل از ایسنا، علی سلاجقه رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نشستی که با حضور جوانان و نخبگان شهرستان دماوند که در فرمانداری این شهرستان برگزار گردید، اظهار داشت: به روح ملکوتی امام خمینی(ره)، حاج قاسم سلیمانی عزیز، شهدای دفاع مقدس، شهدای سلامت، شهدای عزت و ۶۰۰ شهید شهرستان دماوند درود می فرستم و خدا را شاکرم که در دور دوم سفر ریاست جمهوری، در کنار شما جوانان و نخبگان که سرمایه های این کشور هستید، حضور دارم.
وی اضافه کرد: حضور جوانان و انگیزه آنان به ما انگیزه و انرژی می دهد و درخت تنومند انقلاب به خود می بالد که چنین میوه هایی دارد. این درخت احتیاج به آبیاری دارد و نباید بگذاریم دشمنان شاخ و برگش را قیچی کنند. حادثه تروریستی کرمان و آنچه در غزه، نمونه ای از همین تلاشهای دشمن بود اما نشان دادیم که این درخت ریشه در خاک است و شاخ و برگ آن که شما جوانان هستید کار خویش را انجام می دهند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سبقه معلمی بنده از دوره مسئولیت من بیشتر است و بدین سبب در حوزه مسائلی ازجمله تولید آب و کاهش آلایندگی که در این جلسه عنوان شد، سال هاست تجربه دارم و عقیده دارم باید از افکار نوین و ایده های شما استفاده نمود. ایده در دنیا زیاد است اما ایده جوانان ایران برای آینده این نظام و این کشور بوده و موجب بالیدن است.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه قله دماوند، میخ اصلی این کشور است، اشاره کرد: برپادارنده این نظام هم بعد از امام زمان و سایه متبرک مقام معظم رهبری شما جوانان هستید. در حقیقت شما هستید که رهبر معظم انقلاب از صحبت با شما بسیار بالاتر از مسؤلان لذت می برد چون که ایشان هم مانند شما طراوت و شادابی را به جامعه تزریق می کنند. کلمات نشاط آوری که حضرت آقا مطرح می کنند برگرفته از همین فرهنگ است که در نتیجه آن دلاورانی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی و همین طور جوانانی مانند شما را پرورانده است.
سلاجقه با تکیه بر استفاده از ایده جوانان گفت: بنده در سال ۱۳۸۸ پیشنهاد دادم که بانک ایده در کشور راه اندازی شود تا بستری برای ثبت ایده جوانان به نام خودشان باشد. دنیا جوانان نخبه را رصد کرده و ایده های آنان را عملی می کند اما متاسفانه ما هنوز در کشور به این فضا نرسیده ایم. بدین سبب راه اندازی این اتاق ایده و توجه بیشتر به جوانان را از وزیر علوم و معاون علمی ریاست جمهوری خواهان شدم.
وی اشاره کرد: به عنوان مثال در بحث فیلتر دوده، یک استاد جوان دانشگاه تهران یک نانوفیلتر با قیمت هزارتومان با عمر ۶ تا ۸ ماه ساخته و تست کرده بود که بنده همین نمونه دانش بنیانی را به دولت بردم و قدرت جوانانمان را نشان دادم. به وزیر محترم صمت هم پیشنهاد کردم که تست های لازم را انجام داده و این محصول که تا ۷۰ درصد آلایندگی خودرو را می کاهد، با قیمتی پایین در اختیار مردم قرار دهند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: ما ۲۰۰ شرکت دانش بنیان محیط زیستی را شناسایی کرده و به دستگاههای مربوطه معرفی کردیم.
معاون رییس جمهور در ادامه گفت: گاها نمایندگان مجلس که با بنده دیدار می کنند ابتدا به اهمیت محیط زیست اشاره می کنند اما در آخر درخواستی را مطرح می کنند که ضد محیط زیست است. در مقابل خوشبختانه شناخت و مطالبه مردم در حوزه محیط زیست بسیار زیاد است و مردم دراین زمینه از مسئولین جلوتر هستند. در حقیقت مسئولین بیش از مردم محیط زیست را تخریب می کنند.
سلاجقه بیان نمود: این دولت تنها دولتی بود که یک میثاق ملی بست که هیچ پروژه عمرانی در کشور بدون مجوز محیط زیست کلنگ نخورد. در این دولت تنها یک کلنگ(پتروشیمی میانکاله) بدون مجوز محیط زیست به زمین خورد که دیدید با مقاومت سازمان حفاظت محیط زیست روبه رو شده و کلنگ آن برای همیشه شکست.
وی با اشاره به اهمیت ارزشگذاری اقتصادی محیط زیست توضیح داد: پیش از این، توان اکولوژیک کشور هنوز نقشه سازی نشده و تاکنون برای داشته های خود ارزشگذاری اقتصادی نکرده بودیم اما در این دولت این مهم را شروع کردیم و تا انتهای سال ۹۰ درصد مساحت کشور ارزش گذاری خواهد شد. از این به بعد هرجا که هر توسعه ای مقرر می باشد صورت بگیرد، با ارزش اکولوژیک آن منطقه به روی دو کفه ترازو قرار می گیرند تا ببینم آیا اجرای آن صرف دارد یا خیر
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر ضرورت توسعه درعین حفظ محیط زیست گفت: در کنار حفظ محیط زیست باید توسعه در راستای راه و شهرسازی نیرو و... صورت گیرد. در ۸ سال قبل توسعه کشور متوقف شده بود. پالایشگاه ساختن را کار کثیف می دانستند و جلوی خودرو برقی گرفته شده بود ولی حالا این توسعه ادامه دارد و در قالب محیط زیست به انجام می رسد.
معاون رییس جمهور با اشاره به مطالعات آب ژرف بیان نمود: ما به تمام مولفه های آب می پردازیم اما باید ببینیم هر لیتر و مترمکعب تولید شده چه قدر هزینه دارد.
سلاجقه با اشاره به مشکل تملک اراضی در دماوند، اشاره کرد: ما در سال ۱۳۸۸ به دماوند آمدیم و دیدم که اوقاف در مراتع درجه یک منطقه قصد ساخت و ساز دارد که جلوی آن را گرفتیم.
وی در ارتباط با شهرک صنعتی دماوند یک گفت: در بحث شهرک صنعتی دماوند یک کار طی شده و ما بزودی مجوز آن را می دهیم تا این کار که برای شرکتهای دانش بنیان است، روی زمین نماند.
معاون رییس جمهور اشاره کرد: در بحث تصفیه خانه، متاسفانه دماوند و فیروزکوه مصوبات تصفیه خانه دارند اما تصفیه خانه هنوز راه اندازی نشده است، بدین سبب روز یکشنبه این مورد را با وزیر نیرو قطعی می کنم. در لاله صحرای رودهن بوی نامطبوع طاقت مردم را تمام کرده و باید در یک بازه زمانی در همکاری با آب منطقه ای تصفیه خانه تاسیس شود.
سلاجقه در ارتباط با معضل سگ های ولگرد شهرستان هم بیان نمود: در ارتباط با سگ های ولگرد شهرداری مسئولیت دارد و باید کارش را انجام دهد و ما هم به عنوان ناظر کار نظارتی خویش را انجام خواهیم داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وی همچین فرمان داد تا ایستگاه پایش کیفیت هوا برای شهرستان رودهن در اولین زمان نصب شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ما مانیتورینگ کل مناطق کشور را در دستور کار داریم، گفت: تنها دستگاهی در کشور هستیم که سامانه جامع محیط زیست را داریم که بسیار قوی است و زمانیکه این سامانه راه اندازی شود، ۲۷۸ نقشه در فرمت واحد با مقیاس های متفاوت بارگذاری شده تا توسط دانشجویان استفاده گردد.
منبع: shomalbarg.ir