دستاوردهای دولت در دیار علویان ؛
اشتغالزایی برای 40 هزار روستایی مازندران در یکسال اخیر
به گزارش شمال برگ، معاون اداره کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران از اشتغالزایی برای ۴۰ هزار نفر از روستاییان استان در مدت یک سال فعالیت دولت سیزدهم اطلاع داد.
سجاد رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: این تعداد فرصت اشتغال با اجرای ۷۴ هزار و ۵۷۷ طرح و پرداخت ۲۸۰ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان از جانب نهادهای متولی اشتغال همچون تعاون، بهزیستی و کمیته امداد بوجود آمده است.
وی ضمن اشاره به تداوم اجرای طرح « یک روستا، یک محصول » برای شناسایی ظرفیت های روستاهای استان، اظهار داشت: الان در روستاهای خرماکلا در قائمشهر، تیرتاش گلوگاه و میارکلای ساری این طرح مورد پیگیری قرار|گرفت تا یک محصول بعنوان برند و نماد معرفی شود که با معرفی محصولات زمینه فروش و درآمدزایی برای روستایی فراهم خواهد شد.
او با بیان اینکه شناسایی یک محصول به معنای به رسمیت نشاختن بیشتر از یک محصول نیست، اضافه کرد: برخی از روستاهای مازندران ظرفیت برند سازی چند محصول کشاورزی و صنایع دستی را دارند.
رضایی تصریح کرد که تا آخر دولت سیزدهم طرح یک روستا، یک محصول در تمامی روستاهای مازندران محقق خواهد گردید.
وی اقتصاد روستا را تأثیر گذارترین بخش در تقویت اقتصاد ملی برشمرد و اظهار داشت: در روستاهای مازندران به علت عدم توجه به زنجیره تولید، کشاورزان برای فروش و بازاریابی محصولات خود با مشکل مواجهند که طرح معرفی یک محصول در هر روستا می تواند در این بخش کمک کننده باشد.
رضایی اظهار داشت: سنتی بودن شیوه کشاورزی از نکاتی است که می تواند سبب پایین آمدن بهره وری این شغل در روستاهای مازندران شود ولی با کمک هایی در چارچوب پرداخت تسهیلات شاهد ورود ابزار مدرن به این عرصه خواهیم بود.
شهرک های کسب و کار روستایی در راهست
وی ایجاد جذابیت در روستاهای مازندران به منظور رونق تولید را جزو مسائلی عنوان نمود که می تواند رونق بخشیدن به کسب و کارهای روستایی تأثیر بگذارد و اظهار داشت: بر این اساس همچون برنامه هایی که برای این بخش در نظر گرفته ایم دایر کردن شهرک های کسب و کار روستایی در استان است.
معاون اداره کل دفتر امور روستایی استانداری مازندران توضیح داد: توسعه روستایی و کارآفرینی روستایی را نباید فقط در بافت خود روستا تصور کرد، بلکه باید به آن به صورت ملی نگاه شود. بنابراین از مهم ترین راهکارهای توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در مناطق روستایی میتوان به ایجاد شهرک های کسب و کاری اشاره نمود که با ایجاد فضای مناسب برای رشد کسب و کارها و کارآفرینی سبب رشد شرکت ها و بنگاه های روستایی می شود.
وی ضمن اشاره به این که مازندران در تولید برخی محصولات همچون شلیل و هلو رتبه نخست را در کشور دارد، اظهار داشت: نبود زیرساخت های فرآوری این محصولات کشاورزی سبب شده تا به صورت خام به استانهای دیگر ارسال شود و در آن استان ها فرآوری و به صورت مربا و یا محصولات دیگر وارد بازار می شود.
رضایی از توسعه کسب و کارهای صنایع دستی، ایجاد مراکز رشد و توسعه روستایی و پشتیبانی از تولید بعنوان برنامه های آتی در روستاهای مازندران نام برد و اظهار داشت: تنوع مشاغل در روستاها خود سبب درآمدزایی بیشتر روستاییان خواهد شد.
مدیریت پسماند در ۱۱۰ روستا
معاون اداره کل دفتر امور روستایی مازندران از نهایی شدن اجرای طرح مدیریت پسماند در ۱۱۰ روستای استان اطلاع داد و اظهار داشت: این طرح با توزیع سطل های زباله میان خانوارهای این روستاها به منظور تفکیک زباله تر و خشک اجرا شده است.
وی اضافه کرد: در چارچوب این طرح علاوه بر توزیع سطل های زباله، آموزش های مورد احتیاج به بانوان در خصوص چگونگی تفکیک زباله خشک و تر هم انجام شده است.
رضایی توضیح داد: در این طرح تلاش شده با بازگشت به همان سنت قدیمی نیاکان و اجدادی که زباله های تر را در حیاط منزل دفن می کردند، اقدام گردد و زباله های خشک جمع آوری شده توسط دهیاری ها خریداری و برای بازیافت در اختیار مجموعه ها قرار گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح بیشتر زباله های تولیدی روستاها از گردونه جمع آوری و انتقال به محل های بازیافت بیرون برود.
مازندران سه هزار روستا و آبادی دارد که بنا به اعلام اداره کل امور روستایی استانداری مازندران برپایه آخرین سرشماری کشور در سال ۱۳۹۵ جمعیت روستایی در کشور ۲۶ درصد است که این رقم برای مازندران ۴۶ و چهار دهم درصد است.