شمال برگ ShomalBarg.ir

گیلان دروازه اقتصاد کشور است

گیلان دروازه اقتصاد کشور است

شمال برگ: از گیلان استاندار گیلان اظهار داشت: تکمیل راه آهن رشت - آستارا و راه آهن رشت - کاسپین می تواند گیلان را به قطب اقتصادی کشور تبدیل کند و مزیت های اقتصاد دریا، کشاورزی و گردشگری را به نقطه مطلوب برساند.


اسدالله عباسی، استاندار گیلان امشب در ویژه برنامه کارنامه که از شبکه استانی باران پخش گردید، با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با پوتین، رییس جمهور روسیه و توجه و تاکید بر نقش راه آهن رشت– آستارا، اظهار نمود: راه آهن همیشه برای کشور نقش موثر و اهمیت دارد، پس گیلان می تواند با وجود تکمیل راه آهن رشت - آستارا دروازه پیشرفت کشور باشد و اقتصاد استان و ایران را در راه توسعه خصوصاً در زمینه آسیای میانه و قفقاز قرار دهد.
وی با اعلان اینکه با تکمیل این خط ریلی کریدور شمال – جنوب تکمیل می شود و شکوفایی اقتصادی شکل می گیرد، اضافه کرد: تکمیل راه آهن رشت – آستارا و راه آهن رشت – کاسپین می تواند گیلان را به قطب اقتصادی کشور تبدیل کند و مزیت های اقتصاد دریا، کشاورزی و گردشگری را به نقطه مطلوب برساند؛ در همین راستا رییس جمهور بنا به اهمیت موضوع دستور پیگیری ویژه دادند و فردا طی سفری به تهران در جلسه با تعدادی از هیات دولت آخرین اقدامات گزارش می شود.

محل تلاقی بخش حمل و نقل ریلی و دریایی در گیلان مستقر است
عباسی بیان کرد: دو قطعه راه آهن رشت به کاسپین درحال پیگیری است که قطعه اول ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مسافرت رییس جمهور به استان ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی به آن تخصیص یافت، قطعه ۱۸ کیلومتر دوم هم حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در خود بندر کاسپین هم خطوط ریلی آماده شده؛ در عین حال راه آهن رشت به آستارا هم تکمیل کننده حمل و نقل ریلی است و برای کشورهای اروپای شمالی حائز اهمیت می باشد.
استاندار گیلان با اعلان اینکه محل تلاقی بخش حمل و نقل ریلی و دریایی در گیلان مستقر است، اظهار داشت: قسمتی از کالاها که از هند صادر می شود ۴۰ روز زمان می برد اما با راه اندازی این خط ریلی این زمان به ۱۸ روز کاهش پیدا می کند که موجب کاهش هزینه ها می شود و بدین سبب خیلی از کشورها برای سرمایه گذاری در این عرصه مشتاق هستند.
عباسی درباب تکمیل ۸ کیلومتر آزادراه رشت – قزوین درحال ساخت، بیان کرد: بخش اول تکمیل این آزادراه که از منجیل در حال انجام می باشد ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ قطعه دیگر به سبب این که بین دو تونل قرار گرفته و درحال ساخت است حدود ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در مسافرت رییس جمهور به استان حدود ۱۱۵ میلیارد تومان اعتبار به این امر اختصاص یافت بخشی پرداخت شده و بخش دیگر آن در مرداد ماه جاری پرداخت می شود، تلاش می شود برمبنای تعهدات هرچه زودتر به بهره برداری برسد.

اعلام آمادگی سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در زمینه کشاورزی گیلان
وی درباب افزایش سفر هیات های سیاسی به گیلان افزود: جلسه ای به ابتکار وزارت کشور و وزات امور خارجه در همان اوایل قبول مسئولیتم در وزارت خارجه داشتیم که با حضور سفرای جمهوری اسلامی ایران و استانداران استان های مرزی برگزار شد، ظرفیت استانها عنوان شد و از سفرا خواستیم که ارتباط استانها را با کشورهای همسایه که امکان صادرات و واردات و تجاری برقرار است، برقرار کنند. کشورهای منطقه هم پیگیر پروژه خطوط ریلی هستند تا هرچه زودتر راه اندازی شود و ترانزیت کالا داشته باشند. در این قسمت برای جذب سرمایه گذاران فراخوان کردیم، ما هم در بخش صادرات کالا خصوصاً تولیدات کشاورزی اعلام آمادگی کردیم و اقداماتی هم انجام شده است.
عالی ترین مقام اجرائی دولت در استان گیلان افزود: از سرمایه گذاران در زمینه کشاورزی و تولیدات گلخانه ای فراخوان کردیم که پیرو این فراخوان شهرک گلخانه ای در انزلی درحال راه اندازی است، سرمایه گذارانی هم برای بسته بندی و سورتینگ محصولات کشاورزی در خمام، تالش و آستارا اعلام آمادگی کرده اند. هم اکنون در سیاهکل هم برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی شده است و پیش بینی می شود ۷۰۰ شغل ایجاد شود.
عباسی اشاره کرد: اگر بخواهیم رونق اقتصادی ایجاد نماییم، با ظرفیت های مختلف برمبنای زیست بوم هر منطقه این امکان برقرار است که باید شکوفا شود.
وی با تاکید بر سرمایه گذاری در بخش دانش بنیان، افزود: امسال که سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده، بستر لازم فراهم است؛ خصوصاً در منطقه آزاد انزلی که محدودیت زمین داریم درخواست تشکیل جلسه دادیم تا ظرفیت ها احصا شود. با وجود ظرفیت فرودگاهی و این که به زودی پرواز رشت به آستراخان فراهم می شود؛ در امتداد این بسترها با سفرای کشورهای مختلف چین، فنلاند، روسیه و آذربایجان چه بصورت حضوری و چه بصورت وبیناری جلساتی برگزار شده است.

با وجود کاهش شدید ذخیره آبی، کمتر از یک درصد از اراضی با تنش آبی مواجه شدند
استاندار گیلان در زمینه کشاورزی و اهمیت آن برای مردم استان، اضافه کرد: خود بنده در خانواده ای رشد کردم که حرفه و زندگی شان با کشاورزی و دامداری عجین بوده است و تمام خاطرات کودکی من با کشاورزی چای و برنج رقم خورده است؛ خداقوت ویژه ای به کشاورزان گیلانی خصوصاً برنجکاران و چای کاران دارم که امسال زحمت فوق العاده ای را متحمل شدند.
وی با اشاره به این که میانگین دخیره آبی سالیان گذشته کمتر از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب نیوده است، افزود: وقتی ذخایرآبی را بررسی می کردم ذخیره آبی برای سال زراعی جاری، کمتر از ۸۵۹ میلیون مترمکعب بود یعنی ۵۰ درصد کاهش ذخیره آبی داشتیم؛ جلسات گوناگون با کارشناسان حوزه کشاورزی، آب منطقه ای و بیمه تشکیل شد و با توجه به این ذخیره آبی به بخش هایی اصلا آب نمی رسید و ۶۰ هزار هکتار اراضی وابسته به سد سپیدرود با تنش آبی مواجه می شدند اما با تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب و برنامه ریزی و آبگذاری شرایط مدیریت شد.
عالی ترین مقام اجرائی دولت در گیلان بیان کرد: بعد از تشکیل قرارگاه جهادی، جلسات ویژه با متولیان، فرمانداران، بخشداران، دهیاران تشکیل شد و هرجا لازم بود لایروبی شد آب بندان ها آماده شد. همه پای کار آمدند حتی برخی دهیاران و بخشداران خودشان میراب شدند تا بین مردم درگیری به وجود نیاید. برخی مناطق پمب ها سرقت شده بود اما همه بسیج شدند و کمک کردند تا کشاورز لطمه نبیند.
استاندار گیلان افزود: از ۲۳۸ هزارهکتار کمتر از یک درصد گرفتار تنش آبی شدند، امسال با وجود چنین شرایطی حدود ۲۰ درصد افزایش تولید محصول در شلتوک پیش بینی شده و ارقام جدید برنج هم رونمایی خواهدشد. از الان برای سال زراعی آینده اعلام می کنم در مناطقی که تنش آبی داشتیم لطمه شناسی صورت گیرد تا در صورت نیاز اصلاح شبکه و آب بندان ها را داشته باشیم.
وی اشاره کرد: هیچ سالی مانند امسال تنش آبی نداشتیم، حتی ماشین های آتش نشانی و شهرداری را درحال اماده باش قراردادیم که حاضر باشند تا کشاورزان گرفتار مشکل نشوند. پس جا دارد از افرادی که شبانه روز پای کار حاضر بودند تشکر و قدردانی می کنم.
عباسی درباب مدیریت خاموشی ها و صرفه جویی در مصرف برق اظهار داشت: در این خصوص جلساتی تشکیل شد و دولت با ابتکار کم کردن ساعات کاری ادارت صرفه جویی در مصرف انرژی را در پی داشت و این ایده اول از خود استانداری اجرا شد، قسمتی از برقی که به استان های دیگر منتقل می شد هم ذخیره شد و قطع برق صنایع سنگین پر مصرف را به یک روز در هفته رساندیم و خوشبختانه تا حالا نارضایتی در این بخش نداشتیم. مردم هم همکاری کردند و رسانه ها خصوصاً صدا و سیما هم با اطلاع رسانی گسترده به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کرده است.

وضع موجود مدیریت پسماند راضی کننده نیست
استاندار گیلان درباب مدیریت پسماند اظهار داشت: از وضعیت موجود مدیریت پسماند راضی نیستم و با این وضعیت کار کردن نمی توانیم گذشته را اصلاح کنیم؛ ۳۸ سال زباله ها در سروان تخلیه و انباشته شده و بی تفاوت از کنار آن گذشتند، و سبب بروز مشکلاتی برای مردم منطقه شده. در همان هفته اول کاری بازدیدی از سابت سراوان داشتم که خطوط تعطیل و نیمه تعطیل بود، ساخت سوله ها متوقف و تاسیسات شیرآبه نیمه کاره رها شده بود؛ در مسافرت رییس جمهور به استان ۱۲۰۰ میلیارد اعتبار در نظر گرفته شد که ۶۰۰ میلیارد سهم دولت و ۶۰۰ میلیارد سهم شهرداری بود. ۱۰۰ میلیارد پیش از سالجاری به حساب شهرداری واریز و اطلاع رسانی شد، متولی اصلی مدیریت پسماند در همه شهرستان ها شهرداری و شورای شهر است.
وی اضافه کرد: با نظارت استانداری و فرمانداران سازمان بازیافت پسماند به همین خاطر تشکیل شده، در نهایت خودمان ورود کردیم و مشکلاتی که دو پیمانکار داشتند را برطرف کردیم و الان حدود ۷۰ درصد تجهیزات و سوله ها آماده شده و درحال راه اندازی است که یک خط در مرداد ماه جاری و یک خط در شهریور ماه به بهره برداری می رسد؛ باید سرپرست شهرداری رشت پای کار باشند و پروژه با سرعت دنبال شود و سریعا این ۱۱۰۰ تن باید پردازش و تبدیل به کودآلی شود؛ محل لندفیل جدید هم به سرعت مشخص شود.
عباسی اشاره کرد: پیشرفت پروژه خوب بوده اما سرعت کار راضی کننده نیست؛ باید جهادی با این پروژه برخورد شود، چون رییس جمهور و وزیر مستقیما پیگیر موضوع هستند؛ برای استخراج گاز متان و شیرآبه ها دستگاه راه انداز شده و بصورت آزمایشی درحال کار است. مقرر است سه لیتر در ثانیه شیرآبه را تصفیه کند، آب هم آزمایش شد و برای مصارف کشاورزی به کار می آید. قول دادیم تا در سال ۱۴۰۱ سراوان را به طبیعت بازگردانیم.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: صبر مردم در این عرصه به انتها رسیده و باید هرچه سریعتر گوهررود و زرجوب را احیا نماییم، وقتی که آنچه وظیفه من بوده درباب شیرآبه یا پسماند زندان لاکان، مسکن مهر، شهرصنعتی، بیمارستان ها بوده انجام شده، میطلبد شهرداری و شورای رشت هم گامی در جهت اجرای پروژه و بخش تفکیک زباله از مبدا بردارند.

آزادسازی حریم رودخانه ها وظیفه شهرداری است
استاندار گیلان بیان کرد: آزادسازی حریم رودخانه ها وظیفه شهرداری است که باید اقدام کند؛ بوسیله آب و فاضلاب اعتبار ۵۰ میلیاردی را بیش از ۵۰۰۰ میلیارد رساندیم. الان تغییراتی در حال انجام می باشد انتظار این است همه بخشداران، شوراها، دهیاران و... در زمینه زباله و پسماند پای کار حاضر شوند مثل کیاشهر که سبز اعلام شده و زباله در اماکن نمی بینید.
عباسی درباب آخرین اقدامات ثبت جهانی ماسوله اظهار داشت: در این جهت ۱۳ گزینه در ایران وجود داشته، زمانی که در فراکسیون گردشگری بودم پیگیری موضوع در دستورکار قرار گرفت، جلسات مختلفی برگزار شد؛ تا استانداردهای لازم به عنوان یک شهرک تاریخی با قدمت بیش از ۷۰۰ سال حفظ و احیا شود. بازدیدی هم داشتم و ضرب العجل یک هفته ای تعیین شد و همه چیز برای ثبت جهانی ماسوله آماده است. ثبت موزه چای ایران در یونسکو از دیگر اقدامات فرهنگی بوده که انجام شده که در بخش اقتصاد و گردشگری موثر است.
وی اضافه کرد: ترافیک، پسماند، مسکن، اشتغال، زمین های نسقی از مطالبات مردم است که دسته بندی و برای هر کدام برنامه ریزی شده است؛ ما وظیفه داریم تا به مردم خدمت نماییم و ظرفیتهای استان را شکوفا نماییم. اساسا با همراهی و همراهی مردم استان را به سمت توسعه و شکوفایی پیش می بریم تا رضایت مردم را جلب نماییم.
وی ضمن گرامیداشت در پیش بودن ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) اشاره کرد: با توجه به این که ماه محرم و صفر را در پیش داریم و با شروع سویه جدید کرونا مواجه هستیم، عزاداران حسینی ضمن رعایت دستورالعمل های بهداشتی، نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام نمایند.




منبع:

1401/05/06
15:57:57
5.0 / 5
515
تگهای خبر: آستارا , استاندارد , اقتصادی , پسماند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
شمال برگ shomalbarg