شمال برگ ShomalBarg.ir
مدیركل سابق مدیریت بحران استان:

۳۰ میلیمتر بارندگی در مازندران بحران زا است

۳۰ میلیمتر بارندگی در مازندران بحران زا است

شمال برگ: مدیركل سابق مدیریت بحران مازندران با اشاره به وقوع سیل اخیر در مازندران یكی از علل آنرا نبود مطالعه كارشناسانه در مورد نقاط حادثه خیز مازندران دانست و اظهار داشت: ۳۰ میلیمتر بارندگی در مازندران بحران زا است.


رستم زرودی در گفت و گو با ایسنا، در مورد علل خسارت های فراوان سپس وقوع سیل در استان اظهار نمود: مدیریت بحران ۴مرحله دارد كه ۲ مورد آن به قبل از حادثه و ۲مرحله آن به سپس وقوع بحران مربوط می شود.
وی ادامه داد: برای هركدام از این مراحل باز ردیف بودجه ای درنظر گرفته شده كه متاسفانه اداره كل بحران مازندران هیچ مطالعه كارشناسانه ای درباب نقاط حادثه خیز مازندران نداشته و بودجه ای باز برای آن در نظر نگرفته است.
مدیركل سابق مدیریت بحران مازندران در مورد علت سیل اخیر در ساری تصریح كرد: از نظر جغرافیایی رودخانه تجن، هزار و ۴۰۰ كیلومتر را طی می كند و بزرگترین چالش آن از سمت چپ این رودخانه است.
وی اشاره كرد: از سمت چپ ۳ آبراهه به این رود متصل می شود كه در امتداد مسیر ارتفاعات و دشت علاوه بر افزایش سرعت آب، آورده هایی باز در ضمن طریق با آن همراه می شود.
زرودی با اشاره به اینكه وجود سد در این راه می توانست سرعت و شدت آب را در ضمن بارش های سیل آسا كنترل كند، اشاره كرد: معمولا میزان بارندگی در مازندران به ۳۰ میلیمتر برسد ما گرفتار بحران خواهیم شد و خسارت های فراوانی بلای جان استان می شود و مهم ترین دلیل آن عدم بررسی و مطالعه در مورد مكان های حادثه خیز و راهكار برای پیشگیری از حوادث طبیعی است.
مدیركل سابق مدیریت بحران مازندران تصریح كرد: در ارتفاعات تجن با نصب سرشاخه گیر، رسوب گیر و كنترل برداشت شن و ماسه از رودخانه می توانستیم خسارت را به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: اگر برداشت های بی رویه شن و ماسه در غرب مازندران باز به همین منوال ادامه یابد اساسا در آینده با بارش های شدید گرفتار بحران بزرگی می شویم.
زرودی با اشاره به اینكه باید مناطق حفاظت شده ای در رودخانه ها ایجاد شود، اشاره كرد: برای پیشگیری از خسارت ها در آینده بابد ابتدا نقاط لطمه دیده و در معرض لطمه مورد رصد قرار گرفته و برای آنها برنامه ریزی صورت گیرد.
مدیركل سابق مدیریت بحران مازندران اضافه كرد: منابع طبیعی باید جلوی برداشت های بی رویه شن و ماسه را بگیرد و اداره آب منطقه ای مازندران باز باید در حوضه رودخانه های در معرض سیل استان سرشاخه گیر و رسوب گیر نصب كند.




1397/12/29
14:29:13
5.0 / 5
4902
تگهای خبر: ساری , مازندران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
شمال برگ shomalbarg