چرا قیام امام حسین(ع) یك اتفاق فرامرزی است؟
مازندران عضو هیات علمی دانشكده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران اعتقاد دارد كه واقعه عاشورا یك اتفاق فرامرزی است چرا كه، قیام امام حسین(ع) دارای پیام ها و شعارهایی بود كه سبب شده خیلی از اندیشمندان و رهبران شرق و غرب جهان درباره آن، مقالات، كتاب ها و سخنرانی های زیادی از خودشان داشته باشند.
حجت الاسلام محمداسماعیل قاسمی طوسی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه اگر بخواهیم کربلا، محرم و قیام امام حسین(ع) را به درستی درک نماییم باید فراتر از تاریخ گذشته و حتی فراتر از تعلقات شیعیان و مسلمانان به این مورد دقت کنیم، خاطرنشان کرد: قیام امام حسین(ع) مرز تاریخ و جغرافیا را درنوردیده است، این قیام دارای ارکان، اجزا، ظرفیت ها و اصولی است که تبدیل به یک جریان تاریخ ساز، ابدی و ماندگار شد.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد این مورد را مطرح می کنند که شیعیان به خاطر تعصب مذهبی قیام کربلا را بزرگ جلوه می دهند اما خیلی از افرادی که به امام حسین(ع) اعتقاد چندانی ندارند فضیلت او را شهادت می دهند، تصریح کرد: واقعه عاشورا یک اتفاق فرامرزی است چرا که، قیام امام حسین(ع) دارای پیام ها و شعارهایی بود که سبب شده خیلی از اندیشمندان و رهبران شرق و غرب جهان درباره آن، مقالات، کتاب ها و سخنرانی های زیادی از خودشان داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه بعضی از اندیشمندان حتی درباره فناناپذیری نام حسین(ع) بحث می کنند و قیام این امام را برخاسته از دل تاریخ می دانند، اظهار داشت: یک قیام باید دارای ظرفیت باشد که بتواند تمام تاریخ را تحت پوشش خود قرار دهد.
قاسمی طوسی با اشاره به اینکه اولین اصل ابدی که قیام امام حسین(ع) از آن برخوردار بوده خدامحوری و اخلاص بالا است، اظهار نمود: بنابر روایات اگر کسی برای خدا حرکتی کند خداوند همه امکانات و ظرفیت خویش را در اختیار او قرار می دهد، تعامل امام حسین(ع) با خداوند باعث ابدی شدن این امام شده است.
وی با اشاره به اینکه مردم مداری اصل دوم در قیام امام حسین بوده است، به این نکته اشاره می کند که، انگیزه شروع قیام برای پاسخگویی و فریاد استغاثه مردم در مقابل ظلم یزیدی بوده است.
عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران اظهار داشت: آزادی، آزادگی، ظلم ستیزی، دفاع از مظلوم، تکریم انسان، عدالت، مواسات و همدلی، دست ندادن به ظالم زمان ازجمله شعارهای دیگر امام حسین(ع) بوده است.
قاسمی طوسی در ادامه با اشاره به درگیر بودن خیلی از کشورها با بیماری کرونا اظهار داشت: درحالی که کشور ایران و همزمان خیلی از کشورهای دیگر به مناسبت فرارسیدن محرم مراسم عزاداری باشکوهی را برگزار می کردند اما سال جاری به علت وجود این بیماری نمی توان به شیوه سابق این برنامه ها را برگزار کرد اما عزاداری امام حسین(ع) تعطیل شدنی نیست.
وی افزود: عزاداران حسینی بنابر نظر متخصصان پزشکی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی می توانند نسبت به برگزاری مراسم سوگواری اقدام نمایند و همینطور استفاده از ظرفیت صدا و سیما، رسانه های نوین و شبکه های اجتماعی بسیار موثر است.
عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران اضافه کرد: تغذیه دهی یکی از رسوم ماه محرم درکنار برنامه های فرهنگی بوده که سال جاری می توان همان رسم را البته با رعایت مسائل بهداشتی به نیازمندان هدیه کرد.
منبع: شمال برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب